Connect with us

Revistateo.ro

Papa Francisc-21092015

Inedit

Papa Francisc, vizita istorica in Cuba

Papa Francisc, si-a inceput sambata 19 septembrie 2015, o vizita istorica pe teritoriul Cubei. Ce a facut suveranul pontif in ultimele zile.

Associated Press relateaza ca fortele de securitate cubaneze au retinut duminica, 20 septembrie, in ce-a de-a doua zi a vizitei oficiale a lui Papa Francisc in Cuba, cel putin trei protestatari, care incercau sa distribuie manifeste inaintea slujbei oficiate de Papa in Piata Revolutiei din Havana.

Papa Francisc a defilat cu ajutorul papamobilului prim multimea adunata pentru prima sa slujba la Havana, oprind papamobilul din loc in loc pentru a-i saluta pe oameni si a-i saruta pe copii. Si Presedintele cubanez, Raul Castro, se afla in multime, in mijlocul careia puteau fi văzute numeroase steaguri ale Vaticanului si Cubei.

Papa Francisc s-a intalnit duminica, 20 septembrie si cu fostul presedinte cubanez Fidel Castro, chiar in domiciliul acestuia din Havana, a informat purtatorul de cuvant al Sfantului Scaun, parintele Federico Lombardi, scrie Mediafax.

In timpul vizitei, Papa Francisc si Fidel Castro au discutat pe diverse teme, precum mediul inconjurator, iar Papa i-ar fi oferit patru carti lui Fidel Castro, dintre care doua de teologie.

Vezi mai jos o serie de imagini din vizita Papei Francisc!

Sursa foto: Hepta

Sursa foto: Hepta

Sursa foto: Hepta

Sursa foto: Hepta

Sursa foto: Hepta

Sursa foto: Hepta

Sursa foto: Hepta

Sursa foto: Hepta

Sursa foto: Hepta

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top