Connect with us

Revistateo.ro

bulion

Retete

Cum sa faci cel mai bun bulion de casa. Vezi care este SECRETUL care il face delicios!

Folosesti la ciorbe, paste si sosuri bulion din comert? De ce sa nu il faci chiar tu acasa, folosind cateva mici trucuri care sa iti faca munca mai usoara.

Cantitatile pentru aceasta reteta vor fi prezentate pentru 10 kilograme de legume. Daca doresti sa cresti cantitatea de rosii si ardei, ai grija sa potrivesti si gramajul pentru condimente.

INGREDIENTE

5 kilograme de ardei kapia
5 kilograme de rosii
o mana de tulpini de telina si frunze

CITESTE SI: CEA MAI BUNA zacusca! Incearca aceasta RETETA DELICIOASA

VEZI AICI cum sa cureti ardei copti cu cea mai SIMPLA metoda!

150 grame de zahar, 3 linguri de sare, 2 foi de dafin si 2 linguri de piper

SECRETUL retetei consta in utilizarea zaharului pentru a potrivi aciditatea rosiilor, lucru care ajuta la gust, oferindu-le o savoare extraordinara, dar si la efectele acestora asupra stomacului, caci il pot afecta daca sunt prea acide.

PREPARARE

Coace ardeii si apoi curata-i de coaja si de cotor. Curata si rosiile de cotor si taie-le cuburi mari. Scurge legumele folosind o strecuratoare.

Daca ai masina de tocat, trece legumele prin cea mai fina sita, iar daca ai robot de bucatarie, marunteste-le pana cand se transforma in pasta. Avantajul, atunci cand faci bulion de casa, e ca poti controla cat de fin sa fie: daca iti place sa simti legumele, poti sa lasi bucatele prin sos, iar daca il vrei foarte fin, toaca-le pana devin pasta.

Pune la fiert sosul si adauga condimentele. Ca sa nu se imprastie in oala, frunzele de telina si cele de dafin se pun intr-un tifon sterila care se leaga. La final il vei scoate si il vei arunca, deoarece verdeturile si-au „facut treaba” si si-au lasat aroma. Daca iti place mai picant, poti sa pui ardei iute tocat marunt sau pudra de boia iute.

Lasa sa fiarba sosul pana scade la jumatate din cantitate, dar il poti lasa si mai mult, daca vrei sa obtii un bulion de casa mai gros.

Dupa ce a fiert, poti folosi un mixer vertical pentru a transforma sosul intr-un bulion de casa fin fin. Acesta se pasteurizeaza ca orice alta conserva de toamna, prin fierberea borcanelor in apa. Il poti folosi la paste, la fripturi cu sos, la ciorbe sau chiar ca atare, in loc de ketchup.

Cum ti se pare reteta? Este simplu de facut acest bulion de casa?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete

To Top