Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Adevarata legatura dintre CIOCOLATA si ACNEE

Una dintre cele mai popularizate credinte in legatura cu alimentatia si sanatatea este cea potrivit careia consumul de ciocolata, sau de zahar in special, duce la aparitia acneei. Sa fie oare asa?

Cercetatorii de la Universitatea din Cambridge sustin ca nu ciocolata este cea care duce la acnee. Acneea apare la 96% dintre adolescenti si la 40% dintre adulti.

Aceasta problema a tenului se produce din cauza excesului de sebum, o mica glanda adapostita in fiecare folicul.

Aceasta glanda blocheaza porii, iar tenul nu mai este hidratat cum trebuie. Acneea este mai severa la barbati, mai ales in perioada 15-22 de ani decat la femei.

Este adevarat ca dieta are un impact puternic asupra felului in care se prezinta tenul tau, dar sub nicio forma introducerea unei tablete de ciocolata in meniul tau zilnic nu este cea care produce excesul de sebum.

Pe de alta parte, aceeasi cercetatori sustin ca daca vei consuma ciocolata in exces, s-ar putea sa te trezesti cu cosuri pe fata, care se multiplica de la o zi la alta sau chiar de la o ora la alta.

CITESTE SI: O celebra nutritionista SURPRINDE: Poti slabi cu BANANA si CIOCOLATA!

CITESTE SI: Cum scapi de cosuri cu peroxid de hidrogen, in 6 pasi simpli

S-a descoperit ca ciocolata influenteaza nivelul de insulina, iar insulina este un factor cheie in declansarea acneei hormonale.

ADEVARATA LEGATURA DINTRE CIOCOLATA SI ACNEE. In functie de compozitia ciocolatei, aceasta poate reduce nivelul de insulina (daca este facuta 100% din cacao pura) sau poate creste acest nivel (daca mai contine creme si alte tipuri de ingrediente nesanatoase).

Insa, cata ciocolata este recomandata pentru a intampina problemele de acnee? Medicii dermatologi sustin ca o ciocolata la doua zile nu va produce acnee.

Ba dimpotriva, celulele tale vor fi mai energice. Problema apare in momentul in care consumi zilnic ciocolata iar numarul sare de una pe zi.

Ciocolata din cacao pura te protejeaza de bolile de inima, pe de alta parte, si asta datorita compusilor din cacao. Flavanolii din cacao ajuta la circulatia sangelui si imbunatatesc memoria, mai ales in cazul persoanelor trecute de 50 de ani.

Cercetatorii de la Columbia University Medical Centre au realizat un studiu la care au participat 37 de persoane carora li s-a administrat timp de 3 luni doze mai mici sau mai mari de flavanoli din cacao.

Dupa cele trei luni, persoanele cu varsta cuprinsa intre 50 si 69 de ani au trecut mai bine testele de memorie decat inainte de acest ‘tratament’.

Sursa foto: Shutterstock

1 Comment

1 Comment

  1. Paul

    2015-11-11T12:31:58+02:00 at 2015-11-11T12:31:58+02:00

    Acneea e una dintre problemele cele mai urate ale adolescentei. Si eu am avut dea face cu ea si am scapat destul de greu. Mi-am schimbat regimul alimentar, am facut sport si am facut si cura cu tratament anti acnee.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top