Aperitive
RETETA SUB 20 de LEI : PARJOALE din cartofi cu umplutura delicioasa – doua variante!
Un fel de mancare rapid, gustos si econom, parjoalele vor fi pe placul intregii familii. Alege umplutura vegetariana daca vrei ceva mai sanatos sau cea pe baza de carne daca vrei un fel de mancare consistent.
INGREDIENTE
3-4 cartofi
1 ceapa
5 linguri de faina
1 ou
sare si piper
3 linguri de ulei
CITESTE SI: RETETA SUB 20 DE LEI: Fasole batuta. Stiai ca reteta buncii e SANATATE CURATA?
PENTRU UMPLUTURA: 300 grame de ciuperci sau 300 de grame de carne tocata
3 catei de usturoi
o legatura de marar
sare si piper
PREPARARE
Fierbe cartofii 30 de minute, timp in care tai ceapa si ciupercile felii subtiri. Caleste-le intr-o lingura de ulei, aproximativ 10 minute. Daca faci umplutura cu carne, procedeaza la fel, doar ca vei cali carnea pentru aproximativ 20 de minute.
Piseaza cartofii ca pentru piure si asezoneaza-i cu sare si piper, apoi amesteca-i bine cu ou. Pune putina faina pe un tocator si pune putin „aluat” din cartofi. Preseaza-l in forma de cerc si pune peste el umplutura. Da forma acestor parjoale ca niste mici clatite
Da parjoalele prin faina si prajeste-le in ulei (le poti face si in cuptor). Serveste cu muraturi sau salata de varza.
Reteta este din tari precum Polonia, Belarus, Lituania si Ucraina, unde aceste parjoale se numesc „zrazy” si sunt foarte apreciate, atat de catre adulti, cat si de catre copiii. Incearca si tu!
Pofta buna!
Sursa foto: Shutterstock