Connect with us

Revistateo.ro

dieta la borcan

Stiri

DIETA LA BORCAN: Slabeste cu cele mai ingenioase retete!

Daca vrei sa slabesti dar prima ta grija este: „cum tin dieta si la munca?” , afla ca poti urma dieta la borcan – cu pachetele pentru serviciu care te ajuta sa pierzi kilogramele in plus, fara batai de cap!

Este foarte usor sa pregatesti un pranz pentru la munca! Asa vei scapa de alimentele procesate pe care le cumperi din magazine, vei manca mai sanatos si nici nu iti va mai fi foame seara. Faci din timp aceste retete, le pui in borcane si ai pranzul asigurat pentru la serviciu!

Ideea dietei este foarte simpla: mananci la pranz ce incape intr-un borcan de 400 de ml si nu mai mananci seara nimic sau alegi doar un fruct. La micul dejun este permis orice, iar in borcanul pregatit pentru pranz sunt recomandate legumele, cerealele, lactatele si carnurile slabe. Sunt excluse prajelile, grasimile si dulciurile nesanatoase. Ideal ar fi ca orice pui in borcan sa respecte (cu aproximatie, desigur) un procent: 60% legume / fructe si 40% restul ingredientelor.

Dieta nu impune retete standard, pe care sa le urmezi orbeste ci este foarte usor de adaptat nevoilor si preferintelor tale! Noi iti oferim cateva idei de retete pe care le poti pregati intr-un borcan, iar tu poti jongla cu ele si face propriile preparate, dupa imaginatia si gusturile tale!

DIETA LA BORCAN VARIANTA 1 – cu carne

Pregateste 80 de grame de piept de pui sau carne de vita pe gratar, fara ulei, apoi taie-l felii subtiri. Alege ce legume iti plac – sunt foarte bune rosiile, castraveti, salata verde, varza, ridichile, ceapa, ardei gras si iute, sfecla – de preferinta crude, iar cantitatea totala sa fie 250 de grame.

INSPIRA-TE si de AICI pentru idei de retete de pranz, ce pot fi luate la serviciu in borcan!

Asculta-ti BIORITMUL! Vezi ce sa faci la fiecare ORA din zi!

Pregateste un dressing simplu din 3 lingurite de ulei, 2 lingurite de otet (de mere sau balsamic, ce iti place), sare si piper.

Pune dressingul pe fundul borcanului, apoi aseaza rosiile. Zeama lor se va combina cu el si va face un sos delicios. Apoi aseaza restul ingredientelor tari si abia la final salata verde sau spanacul, care se inmoaie rapid. Inchide borcanul, tine-l in frigider pana la 2 zile, apoi il desfaci la serviciu, combini ingredientele si mananci.

DIETA LA BORCAN VARIANTA 2 – cu cereale

Iti propunem doua cereale foarte recomandate in curele de slabire: quinoa (niste sfere mici, galbene, pe care le fierbi precum orezul si sunt foarte sanatoase) si fulgii de ovaz (pe care ii poti inmuia in putina apa). Le poti folosi simple sau combinate – pune cereale in jumatate din borcan. Adauga 2 linguri de iaurt si rosii, ardei gras, porumb din conserva, sfecla rasa si morcov ras. Presara intre straturi sare, piper si cateva seminte de floarea soarelui, de dovleac si de in.

O tii la frigider pana la 3 zile si o consumi dupa ce amesteci ingredientele.

DIETA LA BORCAN VARIANTA 3 – cu legume

Daca vrei o reteta fara carne, alege legume proaspete precum spanac, salata verde, ceapa, morcov, telina, sfecla si porumb, pe care le asezi frumos in straturi in borcan. Pe fundul borcanului pune un dressing italian delicios: 3 lingurite de ulei de masline, 2 lingurite de otet balsamic, jumatate de lingurita de zahar, un praf de sare si o lingurita de busuioc uscat.

Daca vrei, adauga masline si ton si obtii o salata cu peste fantastica.

Poti face aceasta varianta si cu legume coapte, precum: vinete, ardei gras verde si rosu, dovlecei si morcovi. Coace-le la cuptor sau pe grill si apoi aseaza-le in straturi, peste un dressing din: 3 lingurite de ulei, 3 lingurite de otet balsamic, 1 lingurita de miere, jumatate de lingurita de boia iute sau dulce si jumatate de lingurita de cimbru sau oregano.

DIETA LA BORCAN VARIANTA 4 – cu branza

Combina 2-3 tipuri de branza care iti plac: feta, telemea si cas sau orice alte combinatii. Pune branza pe fundul castronului – cam 150 de grame. Presara cu busuioc uscat sau proaspat, taiat marunt. Apoi adauga rosii, castraveti, masline, ceapa si ardei gras. La urma pune salata verde si cateva seminte de in. Poti sa faci si crutoane dintr-o felie de paine, pe care sa le pui peste salata in borcan.

dieta la borcan

DIETA LA BORCAN VARIANTA 5 – cu iaurt

Pune pe fundul borcanului 100 de grame de biscuiti digestivi. Adauga 200 de grame de iaurt, peste care vei pune un mix de fructe proaspete sau uscate. Dintre cele proaspete, alege banane, capsuni si ananas, iar dintre fructele uscate pune caise, prune, nuci si fructe goji. Desigur, poti sa pui ce fructe iti plac, dar nu mai mult de 100 de grame.

BONUS – DESERT LA BORCAN

Pune 4 linguri de fulgi de ovaz in 200 ml de apa sau lapte si tine la microunde 2-3 minute pana se umfla. Aseaza-i in borcan si pune peste ei o lingurita de miere, presara scortisoara si combina cu ce fructe vrei: mere, stafide, capsuni, zmeura, nuci. Poti sa coci o feliute de dovleac de toamna si sa il pui, taiat bucatele, in acest desert delicios!

Desigur, poti sa adaugi in salatele tale avocado, naut, oua, orez si paste – atentie sa nu depaseasca 100-150 de grame! Sosul poate fi si o maioneza usoara amestecata cu putin iaurt sau pur si simplu zeama de lamaie. Foloseste-ti imaginatia, sigur vei gasi retete surprinzator de bune!

DOUA REGULI IMPORTANTE

-Pune mereu ingredientele umede pe fundul borcanului!
-Foloseste un borcan care se inchide ermetic!

Marele avantaj al acestei diete este ca borcanul poate fi luat la serviciu si mancat in pauza de pranz. Noi ti-am oferit 5 variante de retete, pentru fiecare zi a saptamanii dar daca vrei sa tii dieta pe o perioada mai lunga combina ingredientele in ce variante iti plac!

ATENTIE: acest articol are titlu informativ si nu inlocuieste vizita la medic!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top