Connect with us

Revistateo.ro

gogosari in otet

Stiri

GOGOSARI in otet – SINGURA reteta pe care trebuie sa o urmezi!

Iata o reteta simpla si COMPLETA de gogosari in otet pentru iarna!

Daca pui pentru prima oara gogosari sau vrei sa testezi daca reteta ta de gogosari in otet este cea mai potrivita, cauti pe internet – aici gasesti diverse variante. Ce am observat, totusi, este faptul ca multe dintre instructiuni sunt incomplete, iar tu risti sa obtii muraturi putin diferite de cum ar trebui sa fie, de fapt. Iata o reteta care iti da toate INDICATIILE:

Pentru 10-15 borcane de 800 de ml ai nevoie de 5 kilograme de gogosari, 1 litru de otet pentru muraturi, 4 litri de apa, 10 linguri de sare de muraturi, 25 de linguri de zahar, 15 lingurite de mustar, 15 foi de dafin, 10 lingurite de piper negru boabe, o capatana de usturoi, radacina de hean – 30 de bucati subtiri.

GOGOSARI in otet – PREPARARE

Spala bine gogosarii si taie-i in bucati potrivite, in functie de cat de subtiri iti plac. Pregateste lichidul in care ii vei conserva din apa, otet si condimente, mai putin hreanul.

Poti gusta saramura – daca vrei, poti sa mai adaugi zahar, sare sau otet, dupa gust. Daca mananci picant, poti adauga si ardei iute taiat felii subtiri.

CITESTE SI: 3 conserve SURPRINZATOARE pe care TREBUIE sa le pregatesti in aceasta toamna

CITESTE SI: Ce legatura au MURATURILE cu UN OU? Vezi acest truc si nu vei mai avea EMOTII cand vei pune muraturi!

Cand saramura da in clocot, pune gogosarii, in cateva transe, in lichidul fierbinte, amestecand continuu. Vei tine fiecare transa de gogosari in otet doar 30 de secunde! ATENTIE: gogosarii nu trebuie sa se inmoaie, ci se tin doar pana isi schimba putin culoare.

Repartizeaza gogosarii in borcane. In fiecare borcan imparte si mirodeniile ramase pe fundul oalei. Adauga si felii de hrean in fiecare borcan. Strange bine capacele, fierbe borcanele in apa timp de 2-3 ore si depoziteaza-le in camara, invelite in paturi.

Tu cum pregatesti borcanele cu gogosari in otet?

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top