Connect with us

Revistateo.ro

mecca

Inedit

De ce s-a produs TRAGEDIA de la MECCA? Vezi prin ce trec musulmanii in fiecare an!

Joi, in apropiere de Mecca, peste 700 de oameni au murit si multi altii au fost raniti intr-o busculada, produsa in timpul unui eveniment religios.

Cand vezi o asemenea tragedie, cum s-a intamplat la Mecca, te intrebi cum este posibil ca atatia oameni sa isi piarda viata, asa… deodata? Cum e posibil sa se intample o asemenea tragedie?

A fost cel mai grav incident produs la Mecca in ultimii 25 de ani. Ultima oara s-a intampla o asemenea tragedie in iulie 1990, cand 1.426 de pelerini au murit intr-o busculada.

CITESTE SI: BREAKING NEWS: Peste 700 oameni au murit la MECCA

Aproximativ doua milioane de credinciosi s-au adunat la pelerinajul anual de la Mecca, pe care fiecare musulman trebuie sa il faca macar o data in viata. Oamenii urmeaza o serie de ritualuri pe parcursul a 5 zile.

mecca

mecca

Pelerinajul este foarte obositor, iar temperaturile pot ajunge la 43 de grade Celsius. Oamenii au stat ore intregi in soare, se ingramadesc, se imping si se lovesc. Musulmanii zic despre busculada, ca daca esti prins acolo si nu esti suficient de puternic sa ramai in picioare, cazi si nu te mai ridici.

Autoritatile spun ca de vina au fost organizarea defectuoasa si confuzia cauzata de pelerini. Multi dintre crendiciosi erau pentru prima oara in pelerinaj si nu au tinut cont de instructiunile fortelor de ordine.

Aflat in Statele Unite, Papa Francisc si-a exprimat „sentimente de apropiere in fata tragediei pe care au suferit-o” si a organizat un moment de rugaciune special pentru sufletelor celor ce au suferit la Mecca.

Sursa foto: Hepta

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top