Connect with us

Revistateo.ro

liviu dragnea

Inedit

Cand va fi judecat apelul pentru dosarul REFERENDUMUL in care este implicat LIVIU DRAGNEA?

Apelul in care este chemat si Liviu Dragnea la judecata s-a amanat pentru 23 noiembrie.

Initial, Instanta Suprema anuntase ca va judeca in 28 septembrie primul termen al apelului in dosarul Referendumul in care Liviu Dragnea a fost condamnat, in luna mai.

In primavara, Liviu Dragnea a fost condamnat la la un an de inchisoare cu suspendare si un termen de incercare de trei ani. Procurorii DNA au facut apel la acest dosar, considerand ca pedeapsa primita a fost prea mica. Procurorii Directiei Nationale Anticorutie considera ca pedeapsa lui Dragnea este doar „cuantumul simbolic de 1 an inchisoare si modalitatea de executare cu suspendare, fiind incompatibile cu gravitatea infractiunii savarsite, iar pedeapsa a fost gresit individualizata”.

VEZI SI: Ce ii prevad astrele lui LIVIU DRAGNEA

DNA considera ca Instanta Suprema de fond a retinut ca probatoriul administrat in cursul urmaririi penale si al cercetarii judecatoresti confirma infractiunea retinuta in sarcina Dragnea. „Caracterul de autoritate al adresei nr. 687/SG/ din 13.07.2012 reiese, cu evidenta, din modul de concepere al frazei de debut, precum si a celei finale care folosesc forma verbala imperativa: ‘vă solicit’, ‘cer ca in cel mai scurt timp sa ne comunicati masurile pe care le-ati dispus in acest sens’ prevazuta de art.13 din Legea nr.78/2000.

DNA subliniaza ca aceste mesaje, transmise fie in mod direct, fie indirect si pe canale diferite, demonstreaza pozitia subiectiva a lui Dragnea care a urmarit sa influenteze validarea referendumului prin toate mijloacele, chiar daca acestea sunt interzise de lege.

DNA adauga ca identificarea unei persoane care a ales sa nu isi exercite acest vot si deplasarea la locuinta acesteia pentru a o determina sa voteze este o forma de presiune.

DNA considera ca probele in cauza nu au fost evaluate de catre prima instanta, de aceea a facut apel la dosarul Referendum.

Pe Liviu Dragnea, trimiterea sa in judecata, din nou, nu l-a oprit din a-si anunta candidatura pentru sefia PSD. In acest moment, Dragnea este presedinte interimar si are o sustinere puternica din partea membrilor partidului. Presedintele PSD va fi ales pe 11 octombrie.

Sursa foto: Hepta

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top