Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Cate zile libere vom avea in 2016: Veste FOARTE PROASTA pentru romani!

In anul 2016 vom avea doar 14 zile libere de la stat, in cadrul sarbatorilor legale recunoscute de Guvern. Am fi putut avea 15 zile libere, insa lucrurile au fost date peste cap de Sarbatorile Pascale.

Primele zile libere vor fi 1 si 2 ianuarie (de Anul Nou), asa cum ne-am obisnuit de fiecare data. Urmeaza apoi Ziua Unirii, sarbatorita pe 24 Ianuarie (cei care au program de munca si duminica vor fi liberi).

Romanii care sarbatoresc si Pastele Catolic sunt ceva mai norocosi. Sarbatoarea vine cu doua zile libere pe 27 martie (duminica) si 28 (luni), adica prima si a doua zi de Paste.

Pastele Ortodox se suprapune anul acesta cu Ziua Muncii (duminica, 1 Mai), astfel ca romanii vor ‘economisi’ o zi libera fara voia lor. Si ziua de 2 Mai va fi libera – A doua zi de Paste.

Alte zile libere importante din 2016 vor fi pe 19 si 20 iunie (Prima si a doua zi de Rusalii) si Sarbatoarea Sfintei Maria Mare (15 august).

Romanii vor fi liberi si de Sfantul Andrei, sarbatoare care va cadea intr-o zi de miercuri (30 noiembrie). Din lista zilelor libere nu putea lipsi 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei.

CITESTE SI: Cat costa INSTALAREA REPARTITOARELOR, OBLIGATORIE din 2016

CITESTE SI: Bacalaureat 2016: Iata ce NOUTATI ii asteapta pe elevi la urmatorul examen al maturitatii

Ultimele zile libere din 2016 sunt prima si a doua zi de Craciun (duminica, 25 decembrie si luni, 26 decembrie).

De asemenea, exista o serie de zile in care nu se savarseste Sfanta Liturghie: miercurea si vinerea dinaintea Postului Sfintelor Pasti (adica pe 26 aprilie si 29 aprilie), lunea si martea din prima saptamana de dupa duminica Pastilor (2 si 3 mai), vinerea din Saptamana Patimilor (29 aprilie).

Zilele in care nu se fac nunti in 2016 sunt cele in care se tine post, zilele Praznicelor imparatesti si ajunul acestora, Saptamana Lasatului sec de carne (6 martie – 12 martie), Postul Sintelor Pasti (14 mai – 30 aprilie), Saptamana Luminata (2-8 mai), Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel (27 iunie-28 iunie), Postul Adormirii Maicii Domnului (1-15 august), Postul Nasterii Domnului (14 noiembrie – 24 decembrie), perioada de la Craciun pana la Boboteaza (25 decembrie – 6 ianuarie).

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top