Connect with us

Revistateo.ro

Rusia-29092015

Inedit

Rusia inchide spatiul aerian pentru companiile ucrainiene

Rusia a decis sa inchida intreg spatiul aerian pentru companiile aeriene din Ucraina incepand din data de 25 octombrie 2015.

Rusia a luat aceasta masura masura radicala ca urmare a interdictiei similare anuntata saptamana trecuta de catre Kiev impotriva companiilor aeriene rusesti.

Agentia rusa care se ocupa cu transporturile aeriene a anuntat ca urmeaza sa impuna acest embargo din ordinul premierului Dmitri Medvedev.

Masura este un raspuns radical la decizia autoritatilor ucrainene din data de 25 septembrie 2015 de a impune un embargo companiilor rusesti. Companiilor Aeroflot si Transaero, li se va impune aceasta masura drastica in spatiul aerian ucrainean incepand din data de 25 octombrie 2015.

Kievul a impus acest embargo ca o pedeapsa menita sa pedepseasca Moscova pentru anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea, dar si pentru sustinerea cu armament si oameni, pe care rusii o acorda separatistilor prorusi din estul Ucrainei.

Va reamintim ca Rusia a respins acuzatiile aduse mai sus si urmeaza sa interzica, la randul lor, zboruri rusesti de tranzit, in cazul in care acestea transporta personal militar sau bunuri cu dubla utilizare, civila si militara.

Presedintele ucrainean Petro Poroosenko a a decis sa extinda, chiar la inceputul acestei luni, lista de sanctiuni impuse unor firme si persoane din Rusia. Pana in prezent lista vizeaza sanctiuni pentru 400 de oficiali si nu mai putin de 90 de companii.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top