Connect with us

Revistateo.ro

sfecla rosie

Dieta si Sport

De ce sa incluzi sfecla rosie in alimentatia ta ACUM

Este o leguma de toamna care se gaseste, din fericirea, pe tot parcursul anului. De aceea, te poti bucura de ea in orice moment, dar mai ales in acest sezon cand este extrem de gustoasa.

Este gustoasa si in stare cruda si coapta sau fiarta, iar retetele pe care le poti pregati cu sfecla rosie sunt variate. De aceea, nu ai niciun motiv sa nu o incluzi in dieta ta chiar acum!

CITESTE SI: SANATATEA IN CULORI: beneficiile fructelor si legumelor ROSII

CITESTE SI: Măști cu sfeclă roșie pentru un ten mai sănătos

Sfecla contribuie la regenerarea ficatului si il protejeaza, datorita substantelor active pe care le contine. Este plina de vitamina B, mangan, potasiu, fibre, vitamina C, magneziu si cupru. Este un foarte bun detoxifiant pentru ficat, caci are rolul de a topi grasimile acumulate in jurul lui.

De asemenea, sfecla are un continut mare de fier, lucru care este benefic persoanelor cu anemie. In special sucul de sfecla, pe care il poti consuma zilnic, este extraordinar pentru sanatatea organismului.

Sfecla rosie contine iod, benefic pentru persoanele care au probleme cu glanda tiroida. Este plina de nutrienti si fibre, astfel incat iti da senzatia de satiete, iti hraneste organismul intr-un mod sanatos si are putine calorii. In plus, imbunatateste circulatia sangelui, in special la nivelul creierului, inimii si muschilor, ceea ce inseamna ca organismul se oxigeneaza mai bine.

Betcianina continuta de sfecla rosie elimina toxinele din organism si previna aparitia cancerului. Continutul ridicat de potasiu din sfecla este foarte bun pentru sanatatea inimii – scade tensiunea arteriala, deci previne atacurile de inima. De asemenea, scade nivelul de colesterol.

Există vreun efect secundar al sucului de sfeclă? Sfecla rosie contine iod, benefic pentru persoanele care au probleme cu glanda tiroida.

Daca vrei sa slabesti, dar iti doresti sa ai aceeasi energie, consuma sfecla, caci arde grasimile, fara a te lasa lipsit de vlaga!

ATENTIE: acest articol este scris cu titlu informativ si nu inlocuieste vizita la medic!

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top