Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Guvernul Romaniei a picat TESTUL EFICIENTEI. Se afla sub Mauritania sau Mozambic

World Economic Forum (WEF) a publicat recent raportul anual al competitivitatii, iar Romania a fost pusa la colt din cauza lipsei de eficienta a guvernantilor.

Guvernul actual al Romaniei, condus de Victor Ponta a primit printre cele mai proaste calificative conform Raportului Competitivitatii Globale, editia 2015 – 2016.

In caz ca va intrebati pe ce loc se situeaza guvernantii nostri nu va straduti sa ii cautati in primii 100. Mai exact, locul ocupat de Guvernul de la Bucuresti este 114, dintr-un total de 140 de state analizate.

In ciuda faptului ca premierul a iesit in fata de multe ori pentru a lauda faptul ca avem un excedent bugetar, lucurile nu sunt vazute la fel de catre analistii economici internationali. Astfel, acestia au acordat executivului roman nota 2,5 (pe o scara de la 1 la 7) pentru calitatea cheltuielilor guvernamentale din ultimul an.

Cine sa afla deasupra noastra? In afara de statele dezvoltate, ne fac de rusine tari precum Trinidad Tobago (locul 112), Uganda (108), Mauritania (99), Mozambic (94), Tanzania (86), Guyana (73) sau Namibia (72), scrie realitatea.net.

La transparenta stam putin mai bine, in sensul ca ne aflam la egalitate cu Tanzania, Gabon sau Ghana, ocupand locul 84.

Rusinea si mai mare vine la capitolul Infrastructura rutiera. In 2015 Romania se afla pe locul 120 in lume si este devansata de majoritatea tarilor din lumea a treia.

Din fericire avem si capitole unde am castigat teren fata de anul precedent. De exemplu, in ceea ce priveste competitivitatea am urcat pe locul 53, fata de locul 59 in 2014.

In concluzie, raportul publicat de WEF arata ca tarile din toata lumea sufera din cauza incetinirii ritmului de crestere a productivitatii, lucru ce afecteaza intreaga expansiune economica.

Poti vedea raportul WEF AICI.

Sursa foto hepta

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top