Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Drama INCREDIBILA a unei refugiate: S-a ratacit de fiul ei dupa mii de kilometri de calatorit impreuna. UNDE L-A GASIT

Pentru refugiati si migranti, drumul catre nordul Europei este unul insotit de riscuri. Cel mai mare risc pentru un parinte este acela de a-si pierde copilul in marea calatorie spre libertate.

Drama unei refugiate din Siria. Fakhria este o refugiata siriana care a ajuns in Ungaria, cautandu-si cu disperare fiul, pe care l-a pierdut pe drum. Un jurnalist de la BBC povesteste pentru bbc.com cum a aflat de povestea femeii: „Eram intr-un tren care trecea din Ungaria in Austria.

Pe unul dintre scaune era Fakhria, mai mult speriata si agitata decat entuziasmata pentru ca ajunge in Vestul Europei”, povesteste reporterul John Sweeney.

„Cu toata onestitatea, regret ca fac aceasta calatorie”, ii spune Fakhria. „Daca stiam ca va fi asa, nu as fi pornit niciodata la drum’, completeaza femeia.

Femeia a fugit impreuna cu fiul ei din Siria, fiind prinsa, la fel ca multi conationali, intre bombele soldatilor lui Bashar al-Assad si cele ale teroristilor ISIS.

Calatoria femeii a inceput vara aceasta, cand a pornit la drum impreuna cu fiul, Mahmoud si fratele ei.

Tinta Fakhriei era Danemarca, insa pana sa ajunga in aceasta tara trebuia sa treaca prin Ungaria, iar asta parea dificil mai ales dupa ce a auzit zvonurile ca autoritatile maghiare ridica sarma ghimpata la granita.

CITESTE SI: O refugiata disperata IMPLORA: „Ia-mi copilul!”

CITESTE SI: Refugiatii sirieni, ajutati de RROMII din TRANSILVANIA sa ajunga in Germania. PLANUL SECRET descoperit de autoritati

Fakhria s-a confruntat cu politistii maghiari in momentul in care a observat ca acestia nu misca un deget pentru copiii si bolnavii care erau la granita. „Fiul fiului meu (nepotul) plangea neconconsolat.

Era nemancat de cateva zile si am cerut un doctor. Autoritatile se miscau foarte incet, micutul murea efectiv in bratele noastre”

Femeia povesteste apoi ca autoritatile maghiare au dus-o atat pe ea cat si pe fiul si fratele ei intr-o zona unde erau paziti de politisti. Acestia au stat in ploaie, sub cerul liber.

Drama incredibila a unei refugiate. Fakhriei i s-a facut rau si a fost transportata de urgenta la spital. In acel moment, femeia a fost despartita de fiul ei Mahmoud. Din acea zi fatidica cei doi nu s-au mai regasit, iar sirianca il cauta la 1.300 de mile departare pe cel care era ochii ei.

Femeia sustine ca nu stie deloc engleza si singurul cuvant pe care il tot repeta era „Family”, strigand disperata dupa fiul ei.

Aceasta s-a regasit intr-un final cu fiul ei Mahmoud, descurcandu-se de una singura intr-o tara straina, fara a sti maghiara sau engleza, folosindu-si doar mimica si gesturile. Fiul ei era in gara din Austria, asteptand-o.

Sursa foto: bbc.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top