Connect with us

Revistateo.ro

Torturi

Tort cu crema de iaurt si gutui

Toamna se culeg nucile, merele, strugurii dar cu gutuile ce avem? Aceste fructe delicioase prezente mai mult in colindele romanesti decat pe masa cu bunataturi sunt delicioase in prajituri si torturi. Iata o reteta de tort care te va face sa iti lingi degetele de placere!

Tort cu crema de iaurt si gutui:

Ingredientele necesare pentru blat:

1. 2 oua
2. 100 ml de ulei
3. 100 grame de zahar
4. 200 grame de iaurt
5. 350 gram de faina
6. 1 pliculet de praf de copt
7. un sfert de lingurita de sare

Ingredientele necesare pentru crema:

1. 450 ml de iaurt natural
2. 500 ml de frisca lichida
3. 2 gutui mari
4. 250 grame de zahar tos
5. 1 lingura de unt
6. 3 plicuri de gelatina

CITESTE SI: Tort cu lămâie

CITESTE SI: TORT AMANDINA, CU AFINE

Ingredientele necesare pentru sirop:

1. 1 gutuie mare
2. 1 lingurita de praf de ghimbir
3. 150 ml apa
4. 1 lingurita de praf de scortisoara
5. 2 linguri de zahar

Prepararea:

1. Ia un bol de plastic sau sticla curat si adauga in acesta zaharul, uleiul, ouale si iaurtul. Mixeaza si apoi adauga treptat faina, praful de copt si sarea. Amesteca bine de tot pana devine totul omogen.

2. Mixeaza iaurtul cu zaharul si bate apoi frisca pana se intareste. Amesteca apoi frisca cu compozitia de iaurt si omogenizeaza.

3. Spala gutuile, curata-le si apoi taie-le cubulete. Caramelizeaza intr-o craticioara 2 linguri de zahar si stinge-l cu o lingura de unt si amesteca pana se omogenizeaza. Pune gutuile in acest sos de caramel si lasa-le la foc mediu pana vor absorbi tot sosul.

4. Prepara apoi gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si adaug-o in crema. Ai grija ca gelatina sa se amestece bine cu restul compozitiei.

5. Aseaza blatul de tort pe un platou si pune inelul reglabil pentru tort in jurul lui. Pune gutuile intr-un vas, dupa ce le-ai taiat cubulete. Adauga apa, zaharul, scortisoara si ghimbirul. Lasa compozitia la fiert pana gutuile se inmoaie si vei obtine astfel un sirop delicios, dulce-acrisor. Lasa apoi siropul la rece si insiropeaza apoi blatul.

6. Toarna crema peste blat si niveleaza. Pune la frigider tortul cateva ore (3 sau 4) si apoi scoate inelul din jurul tortului.

7. Taie tortul in felii triunghiulare. Poti adauga dulceata de gutui pe ‘acoperisul’ tortului, pentru un plus de savoare. Pofta buna!

Sursa foto: Shutterstock

2 Comments

2 Comments

  1. barjovanu adriana

    2015-10-04T13:36:32+03:00 at 2015-10-04T13:36:32+03:00

    unde este reteta pentru tort cu crema de iaurt si gutui

  2. barjovanu adriana

    2015-10-04T13:40:13+03:00 at 2015-10-04T13:40:13+03:00

    unde e reteta ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Torturi

To Top