Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Niciodata nu este prea târziu! Fă-i cadou mamei sau bunicii un curs gratuit de utilizare a computerului

Niciodata nu este prea târziu! Fă-i cadou mamei sau bunicii un curs gratuit de utilizare a computerului.

ANTET POSDRU png
foto-pt-teotrandafir

Niciodata nu este prea târziu! Fă-i cadou mamei sau bunicii un curs gratuit de utilizare a computerului

Nu mai este de mult un secret faptul că trăim în era digitală. O mare parte dintre activitățile noastre zilnice se desfășoară în mediul virtual. Fie că vorbim de locul de muncă sau de banala plată a facturilor pentru diverse utilități, aproape totul se realizează cu ajutorul computerului. Rețelele de socializare anulează practic distanțele fizice și aduc oamenii mai aproape unii de alții; celebrul Google a devenit principala sursă de informații, iar ziarele nu mai sunt citite „pe hârtie” ci pe internet. Totul este online. Trebuie să recunoaștem însă că nu suntem chiat toți ași în materie de computere, iar cele mai dezavantajate sunt persoanele în vâstă, care nu au avut norocul să beneficieze încă din tinerețe de „minunile” tehnologiei moderne. De câte ori nu ți s-a întâmplat, de exemplu, sa fii departe și să dorești să stai de vorbă cu mama sau bunica cât mai repede, să le împărtășești o bucurie, să le ceri sfatul, să le transmiți o fotografie sau un filmuleț și să nu poți face asta pentru că ele nu știu să utilizeze computerul?

Dacă te regăsești în această situație, Brainstorming Consulting te ajută să îi faci cadou mamei sau bunicii un curs gratuit de inițiere în utilizarea computerului. Pentru a participa la acest curs, doamnele trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să aibă vârsta cuprinsă între 45 si 64 ani, să nu aibă un loc de muncă și să locuiască în București sau Ilfov. Participantele vor învăța să tasteze, să acceseze internetul, paginile de socializare, e-mailul, să utilizeze aplicațiile Word și Excel și de ce nu, să descarce muzică, fotografii sau filme. Formatorii Brainstorming Consulting dau asigurări că informaţiile sunt prezentate astfel încât să fie ușor de asimilat, iar termenii specifici acestui domeniu, în marea lor majoritate imprumutați din limba engleză – precum mouse, click, site, online sau deskop – vor deveni în scurt timp cei mai buni prieteni ai cursantelor.

Specialiștii spun că astfel de cursuri fac mai ușoară trecerea de la stilul de viață din timpul muncii la cel de pensionar, informaţiile pe care le obţin astfel fiindu-le de mare folos pentru diverse activităţi.

La cursurile de competențe informatice pot participa nu doar doamnele mai în vârstă, ci și cele mai tinere, inclusiv femeile cu copii între 5-10 ani, care au reședința în Bucureşti sau Ilfov și nu au un loc de muncă. Acestea din urmă pot beneficia, pe lângă trainingul informatic, și de serviciile gratuite de tip after-school oferite de Centrul de educație și ingrijiri IGLOO.

Noile serii de curs încep în prima parte a lunii octombrie, sunt autorizate, gratuite au o durată de cinci zile și se desfășoară la sediul Brainstorming Consulting din str. Făinari 45A, sector 2. La finalul acestora, participantele vor susține un examen de evaluare în urma căruia vor primi un certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și de Ministerul Educației și Cercetării Stiințifice. Pentru mai multe amănunte vizitați site-ul Brainstorming Consulting, pagina de Facebook Brainstorming Consulting sau sunați la 0720.930.808, 0723.321 150, 0766.297.313

Cursurile de competențe informatice fac parte din proiectul “Trei generații pentru mâine”, implementat de Brainstorming Consulting în parteneriat cu agenția de publicitate Godmother și cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul îşi propune să sprijine femeile între 18 și 64 de ani din Bucureşti și Ilfov care sunt în căutarea unui loc de muncă, oferindu-le cursuri gratuite de calificare ca babysitter, decorator florar, manichiurist-pedichiurist, frizer,cursuri de  competențe antreprenoriale, competențe sociale și civice și competențe informatice. De asemenea, mamele cu copii între 5-10 ani care participă la cursurile organizate în cadrul proiectului, beneficiază de servicii after-school gratuite pentru micuții lor, în cadrul centrului IGLOO.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top