Connect with us

Revistateo.ro

dependenta de alimente

Stiri

DEPENDENTA de alimente te ingrasa. Vezi care sunt produsele la care sa renunti IMEDIAT!

Chiar daca pare incredibil, chiar si mancarea iti da dependenta. Iata cum te ingrasi din cauza ca nu poti rezista tentatiei si la ce alimente trebuie sa renunti urgent!

Dependenta de alimente se manifesta prin dorinta necontrolata de a manca anumite produse, de multe ori nesanatoase si care ingrasa. Cunosti acea pofta cumplita de care nu mai poti scapa? Ei bine, aceste produsele pe care vrei sa le mananci cu orice pret iti distrug silueta!

Putem clasa alimentele care provoaca cea mai mare dependenta intr-un TOP 3:

3. Cartofi prajiti si chipsuri

O portie de cartofi prajiti contine 500 de calorii si 24 de tipuri de grasime. Si chipsurile contin 320 de calorii si 20 de grame de grasime.

S-a dovedit ca acrilamida continuta de cartofii prajiti provoaca anumite tipuri de cancer la animale, astfel ca si oamenii sunt predispusi la anumite boli din cauza acestor alimente. O alternativa buna sunt cartofii rumeniti la cuptor.

CITESTE SI: Dieta pentru oameni LENESI: slabesti fara sa faci nimic!

VEZI SI: 6 alimente pe care nu e bine sa le consumi dimineata. Micul dejun nu va mai arata niciodata la fel

2. Pizza

Doar o felie de pizza contine 300 de calorii si 10 grame de grasime. In functie de ingredientele pe care le contine, poate ajunge la 400 de calorii si peste 20 de grame de grasime. Daca tinem cont de faptul ca putini oameni reusesc sa se opreasca la o singura felie de pizza, putem spune ca este unul dintre cele mai periculoase feluri de mancare.

Poti sa scapi de dependenta de pizza cu acelasi fel de mancare, facut de tine acasa, cu faina integrala si produse dietetice.

1. Sucuri carbogazoase

Mai ales sucurile carbogazoase pe baze de cofeina, ce contin si o cantitate mare de indulcitor. Substantele ajung in circulatia sangelui si ajuta la secretia de adrenalina. Chiar daca acest lucru este, de regula, benefic, atunci cand adrenalina este stimulata artificial, nivelul ei se va reduce brusc, iar organismul va avea o senzatie puternica de oboseala.

Zaharul sau indulcitorul din suc este intr-o cantitate atat de mare, incat pancresul face eforturi mari pentru a secreta insulina care sa scada nivelul glicemiei. Acest lucru te face sa mananci necontrolat, sa ai un apetit exagerat. In plus, sucul provine obezistate, hipertensiune si chiar cancer. Inlocuieste-l cu ceai!

Lupta cu dependenta de alimente cu… alimente

Nu are gust de cartofi prajiti ori pizza si este departe de sucul acidulat, insa un fruct minune iti va ajuta organismul sa lupte cu dependenta de alimente. Este vorba despre avocado care contine grasimi monosaturate, ce dau organismului senzatia de satietate. Daca esti satul nu vei mai avea pofta de alimente nesanatoase.

Avocado va „repara” ce a stricat dependenta de alimente: el aduce beneficii sistemului cardiovascular, reduce nivelul de colesterol si te ajuta sa slabesti in mod sanatos!

Sursa foto: Shutterstock

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top