Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

15 nume romanesti de femei si semnificatiile lor nestiute

Fiecare nume de romanca ascunde in spate legende, mistere, semnificatii puternice, roluri sociale din trecut si calitati de neinchipuit. Descopera semnificatiile pentru 15 nume de femei romanesti.

Semnificatia a 15 nume de femei romanesti:

1. ALEXANDRA

Alexandra este „aparatoarea barbatilor”, conform etimologiei. Numele vine de la „alexio”, care inseamna a apara si
„andros” (barbat).

Alexandra este unul din cele mai raspandite nume de femei de la noi. Acest nume mai simbolizeaza curajul si perseverenta.

2. IOANA

Acest nume romanesc este sarbatorit de mai multe ori. Ioana este printre privilegiate daca vorbim despre zile onomastice, si nu numai. Numele „Ioana” vine de la „Jahve”, iar in forma sa scurta – „Jo” si „hanan” inseamna a avea mila. Cu alte cuvinte, numele Ioana semnifica „Dumnezeu a avut mila” sau „milos”.

CITESTE SI: Vibrațiile personale, influențate de inițiala numelui tău. Vezi cum poți deveni o persoană mai FERICITĂ

CITESTE SI: Ce numar ai la casa? Afla VIBRATIA LOCUINTEI tale si vezi daca e BANTUITA!

3. CRISTINA

Cristina, Cristiana, Cristian, Cristi au in comun aceeasi origine: Christus. Numele Cristina si derivatele acestuia inseamna „urmasul lui Hristos”. Persoanele care poarta acest nume sunt vizionare si foarte iubitoare. Au complexul hristic (vor sa salveze lumea de la necaz, dezastru, vor sa vindece oameni de boli sufletesti etc).

4. MARIA

Maria este cel mai popular nume romanesc si cel mai indragit deopotriva. In varianta egipteana, Maria inseamna iubire (de la „mry”). Femeile cu numele Maria sunt empatice, entuziaste si sufera des pentru ca nu reusesc sa aline sufletele tuturor.

5. GABRIELA

Gabriela inseamna „Dumnezeu este puterea mea”. Femeile si barbatii care poarta acest nume (Gabriel, Gabi, Gabita) beneficiaza de harul divin si il folosesc pentru scopuri nobile. Au rolul de a-i intoarce pe ceilalti de la drumul pierzaniei, de la esecuri si tristete.

6. ANA

Femeile cu numele Ana sunt binevoitoare. Cuvantul provine din ebraica („hannah”) si simbolizeaza milostenia, compatimirea, dedicarea absoluta, iubirea neconditionata.

7. ANTONIA

Antonia inseamna floare in greaca (substantivul „anthos”). Femeile care poarta acest nume sunt gratioase ca niste zambile, fermecatoare precum niste orhidee sau hotarate precum spinii unui trandafir.

8. ELENA

Tot din greaca provine si acest nume popular romanesc. „Helen” inseamna raza de soare. Femeile cu acest nume sunt energice, pozitive, visatoare, niste persoane care poarta mereu soarele in suflet.

9. ANDREEA

Femeile care poarta acest nume (sau derivatele Deea, Andra, Anda) sunt foarte curajoase. Pot deveni conducatoare de osti, adevarate sefe de state sau persoane cu functii importante. Cuvantul vine de la grecul „andreia”, care inseamna barbatie, curaj.

10. SOFIA

Sofia era zeita intelepciunii la greci. Femeile care poarta acest nume iubesc inteligent. Nu se multumesc cu lucrurile superficiale desi pot mima foarte bine snobismul.

11. SIMONA

Simona provine de la „shama”, adica indeplinire, auzire, ascultare. Femeile cu numele Simona sunt supuse dar nu la nivel de dedicare oarba ci la ceea ce se intelege prin a fi de folos cuiva intr-un moment prielnic.

12. TEODORA

Teodora inseamna „darul lui Dumnezeu”. Persoanele care poarta acest nume au misiunea de a-i inveseli pe ceilalti, de a-i face sa vada viata in culori placute.

13. DIANA

Diana este cunoscuta si ca Zana Lunii. Aceasta vegheaza asupra tuturor oferindu-le inspiratie, imaginatie din belsug si multa dorinta de a realiza lucruri marete.

14. CARMEN

Acest nume este de origine spaniola si provine, cel mai probabil, de la Karmel. In ebraica, acest nume inseamna „fiinta protectoare”, iar in acceptiunea spaniola semnifica melodie, cantec, bunavoie.

15. LAURA

Laura provine de la „laurus” – lauri in latina. Laura este experta in arta manipularii si asteapta mereu laude din partea celorlalti. Oricum, primeste aprecieri intr-un mod facil deoarece se fac usor placute de ceilalti.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top