Connect with us

Revistateo.ro

paula iacob

Inedit

DETALIILE ASCUNSE din viata celebrei Paula Iacob. Vezi cum arata in tinerete!

A intrat la Facultatea de Medicina cand avea 16 ani, si-a schimbat cariera, a fost un avocat de succes, foarte popular, a avut o casnicie mai lunga de 50 de ani si un singur copil, pe Ruxandra. Vezi povestea de viata a celebrei Paula Iacob.

Avocata Paula Iacob a fost in putere pana in ultimele luni din viata si a fost activa, in ciuda varstei inaintate – avea 83 de ani. Acest lucru se poate datora si faptului ca a fost o fire sportiva si iubitoare de adrenalina pe tot parcursul vietii. La un moment dat, Paula Iacob declara: „am fost in concursuri de automobilism, de motociclism, dar astea sunt micile aventuri. Nu mai merg cu aceeasi viteza, incerc sa nu trec de 100-110 km/ora.”

Dincolo de pasiunea pentru viteza si in spatele avocatei dure din sala de judecata se ascundea o femeie sensibila si cocheta. Paula Iacob declara despre mama ei ca nu statea deloc fara ruj, nici macar in casa, asa ca a invatat si ea sa se aranjeze zilnic.

CITESTE SI: Top 4 cazuri celebre si CONTROVERSATE de care s-a ocupat avocata Paula Iacob

CITESTE SI: Cauza mortii avocatei Paula Iacob

Paula Iacob era o fire sensibila, chiar romantica. A spus, in cadrul unui interviu pentru Formula AS ca urmarea seriale de dragoste: „ma scol noaptea la doua, ca sa vad finalul vreunei telenovele siropoase”.

Pana si povestea ei de dragoste a fost plina de romantism: ea era avocat si isi apara clientii cu determinare, el era procuror, cel care acuza fara ezitare. Totusi, extremele se atrag, asa ca eu ramas impreuna pentru mai bine de 5 decenii! Chiar si cererea in casatorie a fost una speciala: „Eram amandoi in masina lui, una foarte frumoasa, eu am inceput sa-i cand – iubitul meu nu este un print, dar are cei mai frumosi dinti din lumea intreaga, iubitul meu e procuror… – iar atunci el m-a intrebat daca nu vreau sa-i cant toata viata. Cam asa a fost cererea in casatorie”, a povestit Paula Iacob.

paula-2

paula-3

paula-4

paula

O viata de familie frumoasa a avut si in copilarie, in ciuda faptului ca a avut parinti destul de stricti, care au trimis-o la internat. Totusi, Paula Iacob spunea „Eu l-am adorat pe tatal meu. El nu a mai vrut un copil pentru ca spunea ca o sa sufar eu.”

Dintre amintirile de la internat, Paula Iacob si-a amintit ca: „Pe langa cladirea scolii noastre, Sfantu’ Iosif, o anexa a celebrei Pitar Mos – se afla si un orfelinat, ai carui copii amarati mancau aceeasi mancare cu noi. Cu noi, adica niste copii rasfatati de parinti destul de instariti. Si la clasa invatam impreuna. Asadar, am fost obisnuite de mici sa nu facem vreo diferenta intre noi si ei. Nici macar in gand. Si uniformele erau absolut la fel… Mult mai tarziu, viata a facut in asa fel incat sa ne reintalnim cu unele colege de la orfelinat. Ei bine, toate au facut cariera in profesiile pe care si le-au ales”, a povestit avocata Paula Iacob pentru Formula AS.

Paula Iacob a declarat ca modelul ei profesional era Ionel Teodoreanu, dar nu in calitate de scriitor, ci pentru ca a fost un as al baroului. Paulei Iacob i-au placut provocarile si a luat cazurile cele mai dificile.

Totusi, nu a fost toata viata avocat, ci a lucrat si ca reporter sportiv: „La drept vorbind, pe toata durata facultatii eu am fost ceea ce se cheama „gazetar sportiv”. Urmaream tot soiul de meciuri, plecam in deplasare prin tara, mi se decontau drumul, hotelul, mi se dadea si o diurna, modesta, ce-i drept, dar era diurna. Asa se intampla ca, uneori, eram noaptea cu articolul la tipografie, si apoi fugeam dimineata la facultate. Noroc ca ultimii doi ani de studii i-am urmat dupa-amiaza – asa incat am putut sa-mi vad dimineata de gazetarie… Am facut reportaje de tot felul, am invatat sa cunosc oamenii, sa vorbesc cu ei, sa-i ascult cu rabdare, am invatat ce inseamna sa fii „fair-play”, un comportament pe care astazi oamenii, sportivii, dar si politicienii, l-au cam uitat”, a declarat in acelasi interviu pentru Formula AS.

Paula Iacob a murit pe 7 octombrie 2015, in urma unui accident vascular cerebral.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top