Connect with us

Revistateo.ro

sofran

Stiri

Un condiment iti face DIETA mai EFICIENTA!

Daca tocmai ai inceput o dieta sau vei incepe in curand, este bine sa consumi si un condiment care ii va da un avant si o va face mai eficienta!

Urmeaza cateva indicatii simple si vei vedea cum SOFRANUL te ajuta sa slabesti. Aceasta planta contine curcumina, care opreste extinderea celulelor grase in corp si trateaza tesutul adipos. De asemenea, sofranul contribuie si la scaderea colesterolului din sange.

Recomandat este sa tii o dieta bogata in proteine, pe care sa le combini cu efectul uimitor pe care il are sofranul.

CITESTE SI: Dieta cu ciuperci: leguma care te scapa de OBEZITATE

CITESTE SI: Un condiment banal, pe nume TURMERIC, e mai puternic decat multe pastile. Stiinta o confirma!

Consuma in fiecare zi 250 de grame de carne, 1 iaurt, 150 grame de ciuperci, doua oua, dar si legume si fructe – nu mai mult de un kilogram in total, in diverse combinatii. Renunta la paine, paste, grasimi, zaharuri si alimente procesate.

De fiecare data cand gatesti carnea sau pregatesti o salata pune si foarte putin sofran. Este nevoie de mai putin de un gram din condiment pentru a fi eficient (ai grija, mai mult de doua grame de sofran sunt toxice!).

Sofranul este un foarte bun stimulent digestiv, are efecte antioxidante si este un tonic pentru organism. El transforma dieta ta intr-una super eficienta, datorita faptului ca ajuta organismul sa arda grasimile.

Curcumina continuta de acest condiment este foarte buna si in cazul ficatului gras si a altor probleme hepatice. Tot aceasta substanta are capacitatea de a trata diverse tipuri de cancer.

In plus, sofranul are un efect stimulant asupra inimii, iar studiile au demonstrat ca e de folos in recuperarea bolnavilor care au trecut printr-un accident vascular cerebral. In plus, ajuta la refacerea neuronilor si reface tesuturile creierului.

Ceaiul de sofran ajuta la tranzitul intestinal si este foarte bun pentru digestie.

Extern, sofranul este utilizat la tratarea acneei, a petelor de pe fata si a altor boli de piele. De asemenea, acest condiment vindeca arsurile si ranile usoare.

Din pacate, acest condiment este destul de scump, insa avantajul lui este ca nu e nevoie de o cantitate mare pentru a avea efecte benefice. Este de inteles de ce este atat de costisitor, din moment ce pentru un singur kilogram de sofran este nevoie de 100.000 de flori de la planta.

Sursa foto: Shutterstock

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top