Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

5 boli pe care le ascunde disfunctia erectila

Disfunctia erectila este boala care se pastreaza in tacere. O stiu doar cuplurile sau barbatii care fug de aflarea raspunsurilor la problema care nu le permite sa aiba o viata sexuala sanatoasa.

Iata care sunt cele 5 boli pe care le ascunde disfunctia erectila:

1. PARKINSON

Potrivit unui studiu publicat in „American Journal of Epidemiology, aceasta boala neurologica afecteaza sistemul nervos autonom care regleaza functiile corporale incluzand aici bataile inimii, digestia si compromite pana si erectia.

2. PROBLEME CU TIROIDA

Atunci cand se elibereaza un exces de hormoni tiroidieni catre fluxul sanguin se produce hipertiroidism. Metabolismul se accelereaza nepermis de mult iar asta produce disfunctie erectila.

CITESTE SI: Top 6 fantezii sexuale comune la femei si barbati. Nu te asteptai la prima!

CITESTE SI: De ce au bărbații erecție dimineața plus alte cinci curiozități sexuale despre ei

3. PROBLEME CU PROSTATA

Una dintre cele mai frecvente boli de prostata este hiperplazia benigna. Si alte boli ale prostatei pot provoca incapacitatea barbatului de a avea erectie cum ar fi infectiile la prostata sau chiar cancerul in acea zona, spune Institutul Urologic si de Medicina Sexuala din Spania.

4. DISLIPEDIEMIA

Incarcarea sangelui cu colesterol negativ reprezinta o mare problema pentru viata sexuala a oricarui barbat. Atunci cand colesterolul rau se instaleaza pe artere, se formeaza depozite de grasime numite placi aterosclerotice care ingusteaza artera.

In acest mod, sangele care este pompat spre organul genital masculin nu mai ajunge la timp pentru ca barbatul sa poata avea erectie.

5. ANXIETATE SI STRES

Anxietatea nu este un moft pe care il invoca foarte multi oameni pentru a explica de ce nu se simt bine. Este una dintre bolile secolului, alaturi de alte tulburari psihologice precum depresia.

Majoritatea barbatilor simt rusine cand vorbesc despre aceasta problema. Insa, cu cat este mai bine ascunsa, cu atat pasii catre moarte sunt mai alerti. Vizita la medic este obligatorie pentru ca problemele cu erectia pot ascunde oricare din bolile amintite mai sus.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top