Connect with us

Revistateo.ro

Pe 14 octombrie, creștinii o sărbătoresc pe Sfânta Parascheva. Vezi de ce este o sfânta atât de iubită!

Stil de viata

Sărbătoarea mare pe 14 octombrie: credincioșii o cinstesc pe SFÂNTA PARASCHEVA

Pe 14 octombrie se sărbătorește Sfânta Parascheva, cunoscută popular și drept „Sfânta Vineri de toamnă”. Este o zi de post și de rugăciune.

Sfânta Parascheva este protectoarea Moldovei. Numele Cuvioasei Parascheva vine din limba greacă și înseamnă „Vineri”. În legendele populare, Sfânta Vineri este o divinitate puternică, ce face justiție, care apare sub forma unei bătrâne care este fie ocrotitoare și are grijă de sănătatea oamenilor, fie este aducătoare de rele.

Popular, Sfânta Parascheva este percepută ca fiind nu foarte frumoasă, dar cu un suflet bun, care îi protejează pe oameni de boli, furtuni. Pe copii îi apără de deochi. De asemenea, ajută femeile la naștere și fetele să-și găsească ursitul.

Chiar dacă e greu să găsești legătura dintre Cuvioasa Parascheva din religia ortodoxă sau Sfânta Vineri din tradiția populară, ea are o mare influență asupra poporului român. An de an, la Iași, mii de oameni merg în pelerinaj pentru a primi binecuvântare, a se vindeca și a primi ceea ce își doresc.

Conform Bisericii Ortodoxe Române, Sfânta Cuvioasă Parascheva a făcut numeroase minuni în timpul vieții. Sfânta a continuat să facă minuni și după moarte, pentru cei care se rugau la moaștele ei.

Minunile Sfintei parascheva

O femeie s-a dus și s-a rugat pentru ca fiica ei să se faca bine, căci era bolnava de leucemie. Datorita rugăciunilor închinatei Sfintei Parascheva, fiica ei s-a vindecat și își continuă studiile. Cele doua au mers încontinuu la biserică pentru a le mulțumi Sfintei Parascheva și Domnului pentru ajutor.

Sursa foto: doxologia.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top