Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Top 7 surse naturale de vitamina K, cea care iti curata sangele

Vitamina K este cunoscuta si sub denumirea de vitamina antihemoragica. Aceasta vitamina are un rol crucial in curatarea sangelui, coagulandu-l.

Daca iei suficienta vitamina K, in cazul in care te zgarii sau te lovesti la nas, sangerarea nu este abundenta.

Cele trei forme de vitamina K (filochinona, menachinona sau menadiona) se gasesc intr-o serie de produse alimentare pe care e bine sa le consumi zi de zi.

Top 7 surse naturale de vitamina K:

1. PATRUNJEL PROASPAT

Doua linguri de patrunjel proaspat contin 125 de mcg de vitamina K. Patrunjelul, intrucat este o planta verde, este bogat in filochinona.

CITESTE SI: Cum stii ca organismul SUFERA? Iata ce simptome TRADEAZA lipsa de vitamine!

CITESTE SI: 4 vitamine care te ajută să te îngraşi

2. VARZA CREATA GATITA

Varza greata contine 529 mcg de vitamina K. Sucul de varza creata este bun nu doar pentru coagularea sangelui sau bolile de inima ci si pentru diabet si diferite afectiuni stomacale.

3. BROCCOLI OPARIT LA ABURI

O alta leguma delicioasa care are un continut ridicat de vitamina K este broccoli. Oparit la aburi, acesta isi creste proprietatile de insanatosire a organismului, contribuind la fluxul sangelui.

4. SPANAC

In special daca este fiert, spanacul contine 888 de mcg din aceasta vitamina. Spanacul este benefic pentru o serie de boli, in special cele care implica vasele de sange si arterele.

5. CHILLI

Chilli este bogat in vitaminele K si C. Doar 100 grame de praf de chilli ne ofera 106 grame, adica 132% din necesarul zilnic.

6. PRUNE USCATE

Prunele reprezinta un remediu excelent pentru constipatie. Prunele mai contin fier si zinc, pe langa vitamina antihemoragica.

7. CASTRAVETI MURATI

Castravetii murati sunt eficienti in combaterea mahmurelii. Un singur castravete ofera 96% din necesarul zilnic al vitaminei care pastreaza sangele sanatos.

Vitamina K nu este recunoscuta doar pentru coagularea sangelui. Aceasta ajuta la afectiunile pielii si impiedica formarea pietrelor la rinichi.

In plus, daca simti senzatie de greata, mesteca putin patrunjel proaspat si va disparea instantaneu. Aceasta vitamina vine si in ajutorul bolilor osoase, dupa interventiile chirurgicale.

Deficitul de vitamina K se recunoaste prin sangerarile gingivale, hemoragii nazale frecvente sau sange in urina sau scaun.

Excesul acestei vitamine poate duce la aparitia anemiei din cauza distrugerii globulelor rosii din organism dar si la intoxicarea ficatului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top