Connect with us

Revistateo.ro

alimentatia

Stiri

Ce sa incluzi in alimentatia ta ca IMBATRANESTI FRUMOS SI SANATOS!

Oamenii de stiinta spun ca noile cercetari in domeniul sanatatii demonstreaza ca dieta influenteaza foarte mult modul in care imbatranesti! Daca vrei sa scazi riscul de dementa si sa fii sanatos chiar si la varsta a treia, include aceste produse in alimentatia ta!

Este foarte simplu sa previi riscul de aparitie a dementei si sa te asiguri ca organismul tau va ramane in forma si la o varsta inaintata. Este extrem de important sa adopti aceasta dieta de acum, ca sa reduci efectele imbatranirii!

In primul rand, nu uita de fructe! Probabil ca si tu mananci deja citrice, insa e important sa le consumi zilnic – portocalele, lamaile, grapefruitul sunt extrem de bogate in flavonoide, care ajuta organismul in lupta cu radicalii liberi si il mentin tanar. Acesti antoxidanti sunt foarte benefici pentru creier – in special pe partea de perceptie si memorie – asa ca sunt principalii compusi din fructe care te protejeaza de dementa (inclusiv boala Alzheimer).

CITESTE SI: BOALA SECOLULUI! Un om este afectat la fiecare 3 secunde!

CITESTE SI: ATENTIE: 2 pozitii in care dormi cresc riscul de Alzheimer!

Pe langa efectul extraordinar al citricelor pentru organism, foarte recomandat este si uleiul de peste. Acesta reduce riscul de dementa si imbunatateste functionarea creierului. De aceea, este recomandat la orice varsta, pentru o minte mai agera si o memorie buna.

Acest lucru se datoreaza nivelului mare de omega-3 continut in uleiul de peste, care reduce riscul de aparitie a bolilor de creier. Pe langa capsulele speciale cu ulei de peste, este recomandat si consumul de somon, hering si macrou.

O dieta mediteraneana bazata pe fructe si legume si fara alimente procesate are o multime de beneficii si ajuta organismul sa imbatraneasca frumos.

De asemenea, s-a dovedit ca doua cani de ceai negru pe zi reduce cu mult riscul de aparitie a dementei timpurii. Acest ceai contine polifenoli care previn oxidarea celulelor creierului.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top