Connect with us

Revistateo.ro

dieta

Stiri

Ai tensiunea arteriala MARE? Include aceste alimente in dieta ta ACUM!

Daca ai tensiunea arteriala crescuta, o mare vina o are alimentatia. Iata ce dieta sa urmezi ca sa mentii tensiunea sangelui la limite normale!

Da, este posibil sa reduci tensiunea arteriala cu ajutorul dietei! Cercetarile in domeniu sanatatii arata ca daca alegi alimente sarace in sodiu si bogate in calciu, magneziu si potasiu ai toate sansele sa reglezi tensiunea sangelui.

Cu ajutorul unei astfel de diete reduci riscul de aparitie a problemelor de inima, in special a infarctului.

FASOLEA – 250 de grame de fasole iti furnizeaza 13% caldiu, 30% magneziu si 24% potasiu din necesarul tau zilnic. Asadar, este foarte buna pentru a tine deoparte problemele de sanatate asociate cu tensiunea arteriala mare. Include fasolea in dieta ta sub forma de supe, garnituri si salate!

VIDEO: Un punct din interiorul urechii se numeste POARTA RAIULUI. VEZI AICI Ce se intampla daca il atingi

CITESTE SI: Dieta care iti curata organismul de COLESTEROL!

IAURT SLAB – un paharel de iaurt are 49% calciu, 12% magneziu si 18% potasiu din cat are nevoie organismul tau zilnic. Este gustos si foarte bogat in minerale. Mananca-l simplu sau transforma-l in dressing pentru salata!

KIWI – un singur fruct iti ofera 2% calciu, 7% magneziu si 9% potasiu din cat ai nevoie in fiecare zi. ESte usor de gasit, nu e foarte scump si poate fi o gustare sanatoasa intre mese. Include-l in dieta ta pentru ca scade tensiunea arteriala si are multa vitamina C care te ajuta sa lupti impotriva afectiunilor de sezon.

BANANA – o banana iti furnizeaza 1% calciu, 8% magneziu si 12% potasiu din necesarul tau zilnic. O poti consuma simpla, in diverse retete, sub forma de smoothie sau combinata cu iaurt si este extrem de benefica pentru sanatatea ta!

ARDEI GRAS ROSU – are 1% calciu, 4% magneziu si 9% potasiu din cantitatea de care ai nevoie zilnic. Este bun in aproape toate mancarurile, este delicios si crud, in salate sau simplu, cu o crema de branza. Rezista in frigider pana la 10 zile.

BROCCOLI – 250 de grame de broccoli are 6% calciu, 8% magneziu si 14% potasiu din necesarul tau zilnic. Te ajuta sa reduci tensiunea arteriala si este foarte bun si in preventia cancerului.

CARTOF DULCE – un cartof dulce iti furnizeaza 4% calciu, 8% magneziu si 15% potasiu din necesarul tau zilnic. Acum, aceasta leguma este disponibila si in supermarketurile noastre si il poti gasi si la preturi rezonabile. Asa ca il poti transforma intr-un piure delicios care iti reduce tensiunea arteriala.

Tu consumi aceste alimente?

Sura foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top