Connect with us

Revistateo.ro

varza murata

Stiri

Toate gospodinele gresesc daca pun VARZA MURATA asa!

In perioada aceasta pietele sunt asaltate de gospodine, care cauta legume pentru conserve. In caz ca vreti sa puneti varza murata, iata la ce trebuie sa fiti atente.

Chiar daca pare usor, varza murata este rezultatul unui proces amplu si daca nu tineti cont de cateva indicatii pretioase aceasta se poate strica foarte repede.

Leguma se transforma in varza murata printr-un proces numit lacto-fermentatie. Acidul lactic rezultat din transformarea zaharurilor de catre Lactobacillus va proteja conservele de cresterea bacteriilor nocive, fiind totodata foarte benefic si pentru sanatate.

CITESTE SI: Cum se prepară corect celebra rețetă de VARZĂ A LA CLUJ

CITESTE SI: Ce legatura au MURATURILE cu UN OU? Vezi acest truc si nu vei mai avea EMOTII cand vei pune muraturi!

Varza murata nu necesita foarte multe ingrediente, insa modul in care punem legumele „la pastrat” conteaza foarte mult. Astfel, ai nevoie de varza, sare, un recipient de pastrare si, optional, marar, cimbru si hrean. Referitor la cantitatea de sare, se adauga 45 de grame de sare la un litru de apa.

Cu toate acestea, multe gospodine se plang de faptul ca varza murata se strica dupa cateva saptamani. Unde gresesc?

In primul rand, atunci cand se gasesc urme de mucegai deasupra verzei este semn ca incaperea este prea calduroasa si butoiul trebuie mutat intr-un loc mai racoros. Totodata, asta poate sa insemne si ca nu ati pus suficienta apa pentru a acoperi in ingregime varza murata.

Situatia poate fi remediata foarte simplu in acest caz prin indepartarea urmelor de mucegai si completarea cu apa si sare, pentru ca fermentatia sa isi continue ritmul firesc.

Voi cum puneti varza murata? Aveti alte trucuri pe care vreti sa le impartasiti cu alte gospodine? Asteptam raspunsurile in sectiunea „Comentarii”.

Sursa foto Shutterstock

1 Comment

1 Comment

  1. lazar daniela

    2015-10-24T15:01:49+03:00 at 2015-10-24T15:01:49+03:00

    adauga boabe de porumb ca sa ramana moarea (zeama) limpede, o gutuie taiata felii pentru aroma si sfecla rosie pentru o culoare frumoasa….

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top