Connect with us

Revistateo.ro

Dieta si Sport

Adevarul despre LACTOZA. Tu stii de ce e benefica pentru dieta ta?

Multa lume se fereste de lactate din cauza continutului de lactoza. Desi are o putere de indulcire de 6 ori mai mica decat zaharul, lactoza creeaza o serie de controverse.

Lactoza este un glucid natural care se gaseste in lapte. Unii spun ca ingrasa, altii sustin ca este un element vital organismului nostru.

Nutritionistul Mihaela Bilic ne lamureste pe contul personal de Facebook care este adevarul despre acest ‘ingredient’ din iaurturi, lapte si branzeturi de tot felul.

Lactoza este un zahar cu efect probiotic fata de care corpul nostru este multumitor. „Zaharul clasic este un dizaharid format dintr-o molecula de glucoza si una de fructoza (idem miere).

Zaharul din lapte e tot un dizaharid format din glucoza si galactoza. Asemanatoare si totusi atat de diferite. Fara prezenta fructozei glucidele devin sanatoase si nepericuloase pentru silueta!”, scrie Bilic.

„Lactoza are o putere de indulcire de 6 ori mai mica fata de zahar, are indice glicemic mic, nu produce secretie de insulina si nu ingrasa.

CITESTE SI: Ce se petrece in corpul tau daca bei UN SINGUR PAHAR CU LAPTE

CITESTE SI: Tratament antifumat si alte doua leacuri inedite cu LAPTE DE CAPRA

Ba mai mult, cu lactoza se hranesc toate coloniile de bacterii din tubul digestiv, ea are efect probiotic favorabil asupra florei intestinale, imbunatateste digestia si creste imunitatea. Un aport de lactoza mai mic de 3g/zi poate pune in pericol sanatatea intregului organism.

In lapte exista si oligozaharide, glucide mai mari decat lactoza, care nu pot fi digerate si ajung in colon.

Aici fermenteaza si produc un mediu acid cu rol anti-infectios, deci balonarea nu e intotdeauna ceva de rau:) Tot ele functioneaza ca o „sugativa” protejand mucoasa intestinala de bacterii si toxine.

Desi contine 87% apa, laptele contine factori esentiali pentru echilibrul si imunitatea intestinala. Fie ca e dulce sau acru, iaurt sau branza proaspata, gasiti o forma de lapte care sa va placa… pentru ca face bine:)”, a mai scris aceasta pe contul personal de Facebook.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top