Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Traian Basescu, ales ilegal presedinte al Miscarii Populare. Afla de ce

Traian Basescu a fost ales presedinte al Miscarii Populare, fiind singurul candidat.

Votul a fost unul deschis, prin ridicarea mainii si nu a existat niciun membru al formatiuni care sa se opuna. Cu toate acestea, procedura pare a fi una cu probleme. Iata de ce!

Potrivit Legi nr. 14 din 2003 – „Legea partidelor politice” -, articolul 14 (2), „alegerea membrilor conducerii partidului politic şi ai conducerilor organizaţiilor sale teritoriale se face prin vot secret”. Astfel incat, votul deschis de la Miscarea Populara a fost unul care incalca prevederile legale. Modificarile trebuie sa fie comunicate Tribunalului Bucuresti in termen de 30 de zile.

In caz contrar, daca formatiunea politica nu revine asupra modificarilor efectuate ilegal, Mişcarea Populara risca radierea din Registrul partidelor politice.

In plus, la Congresul de sambata, Partidul Miscarea Populara si-a schimbat numele in „Miscarea Populara. Mai mult, Eugen Tomac a fost ales presedinte executiv prin aceeasi procedura ilegala. Cristian Diaconescu si Siegfried Muresan au devenit prim-vicepresedinti si Dorel Onaca a fost ales secretar executiv.

Problemele nu se termina aici pentru fostul presedinte al Romaniei. Astfel, la scurt timp dupa ce a fost ales presedinte, Miscarea Populara va fi data in judecata pentru incalcarea drepturilor de autor.

Motivul? Traian Basescu si-a facut intrarea la Cogresul PMP de la Sala Palatului in uralele celor prezenti dar si pe faimoasa melodie „Invocatie”, interpretata de Pasarea Phoenix, pe versurile poetului Serban Foarta: „Fie să renască numai cel ce har/ are de-a renaşte, curăţit prin jar,/ din cenuşa-i proprie şi din propriu-i scrum,/ astăzi, ca şi mâine, pururi şi acum.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top