Torturi
Credeai ca TU TE PRICEPI LA DECORAT TORTURI? Vezi cum arata aceste prajituri!
Credeai ca le-ai vazut pe toate in materie de decorat torturi? Ei bine, ce zici de o prajitura rotativa? Vezi ce modele inedite a facut un cofetar ingenios!
Alexandre Dubosc este un artist care a inovat aspectul torturilor. Iata cum arata prajiturile facute de el, atunci cand se rotesc:
Prepara un tort, dupa reteta de baza:
INGREDIENTE
6 oua
6 linguri de zahar pudra
3 linguri de ulei
6 linguri de faina
un plic praf de copt
aroma: esenta de vanilie
Iata un alt tort, plin de culoare!
PREPARARE
Separa ouale si bate-le spuma, iar galbenusul amesteca-l cu zahar, faina, praf de copt si vanilie. Albusurile le vei bate spuma, apoi incorporeaza-le, cu o spatula, in aluat.
Coace aluatul pentru aproximativ jumatate de ora la foc mediu. Il poti testa cu scobitoarea. Dupa ce ai facut blatul, esti aproape gata de decorat torturi!
In acest video, Alexandre Dubosc iti arata cum se naste un tort facut de el:
Foloseste ce crema vrei, de ciocolata, de frisca sau de vanilie si cu ajutorul martipanului sau a unei paste de zahar fa decoratiunile, ca in filmuletele de mai sus. Cum prepari pasta de zahar pentru decorat torturi?
INGREDIENTE
500 grame de zahar pudra
5 grame de gelatina
30 ml apa rece
50 grame de miere
PREPARARE
Inmoaie gelatina in apa pentru 5 minute, apoi incalzeste-o in bain-marie si dupa ce s-a topit, adauga mierea. Treptat, pune zaharul pudra si formeaza o pasta omogena. Aceasta e usor de manevrat si te ajuta sa obtii decoratiuni inedite pentru tort.
Hai, curaj, cu putina indemanare si antrenament vei reusi sa obtii prajituri superbe! Spor la decorat torturi!
Sursa foto: Shutterstock