Connect with us

Revistateo.ro

hipotiroida

Sanatate

Stari de nervozitate, fluctuatii de greutate si oboseala. Una din opt femei poate suferi de hipotiroida si nici nu isi da seama!

Are simptome atat de diverse incat nici nu iti dai seama ca este vorba despre hipertiroida decat dupa un control medical. Ai grija la urmatoarele semne!

Hipotiroida se prezinta sub forma a mai multor simptome:

– oboseala, slabiciune, apatie, lipsa de energie
– stare de nervozitate
– lentoare in gandire si miscare
– fluctuatii ale greutatii
– dereglari ale menstruatiei
– depresie, stres
– dureri musculare

Practic, este aproape imposibil ca o femeie sa isi dea seama singura ca ar putea suferi de hipotiroidism, asa ca, daca observa ca are aceste simptome, se impune un control medical.

CITESTE SI: Afla in 30 de secunde daca ai probleme cu TIROIDA. Fa acest test chiar ACUM!

CITESTE SI: Probleme cu tiroida? Foloseste aceasta combinatie WOW!

Ce este hipotiroida? Aceasta afectiune apara atunci cand mecanismul de reglare al hormonilor tiroidieni nu mai functioneaza corespunzator, iar numarul hormonilor propriu-zisi scade.

Patru femei la un barbat ar fi raportul pentru bolile endocrine. Femeile sunt mai afectate de afectiuni ale tiroidei pentru ca au mai multi hormoni estrogeni care slabesc sistemul imunitar. In special femeile insarcinate sau cele care se gandesc sa faca un copil trebuie sa verifice starea tiroidei. Un consult de specialitate este recomandat si pentru femeile care au depasit varsta de 40 de ani.

Hipotiroida netratata poate duce la coma cu risc mare de deces.

De indata ce se efectueaza un consult de specialitate, iar medicul decide sa monitorizeze activitatea tiroidei, acesta va recomanda masurile pentru reducerea simptomelor hipotiroidei. Tratamentul general in caz de afectiuni ale tiroidei presupune inlocuirea deficitului hormonal cu pastile ce contin hormoni tiroidieni. Tratamentul pentru tiroida nu este scump.

Daca se urmeaza tratamentul corespunzator hipotiroida nu modifica speranta de viata si nu deterioreaza calitatea vietii.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top