Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Despre uscaciunea vaginala, fara pudoare. Ce tratamente se recomanda

Lubrifierea insuficienta a vaginului ramane in continuare un subiect tabu pentru multe dintre femei. Un vagin „prea uscat” se manifesta prin scaderea libidoului, durere si senzatie de usturime.

Descopera tot ce e esential sa stii despre uscaciunea vaginala.

DESPRE USCACIUNEA VAGINALA, FARA PERDEA

Aceasta problema medicala este intalnita in special in randul femeilor trecute de 40 de ani. Menopauza poate fi un raspuns la aparitia acestei afectiuni, insa nu este singurul raspuns valabil.

Atunci cand zona vaginala este bine irigata cu sange se produce o cantitate suficienta de lichid, ceea ce inseamna ca organul sexual feminin este bine lubrifiat.

Inaintarea in varsta produce o serie de cauze ce duc la un vagin „uscat”: fluxul sanguin scade, peretii vaginali se subtiaza, iar tesutul nu mai este la fel de „umed”.

CITESTE SI: Top 4 tratamente pentru infectii vaginale

CITESTE SI: Ce sunt chisturile vaginale si cum iti dai seama daca suferi de aceasta afectiune

Aceasta afectiune genitala apare si in cazul femeilor care au nascut recent, imediat dupa nastere.

Lipsa de lubrifiere este produsa si de alte cauze, unele de natura psihologica (emotionala) ori medicala. Inhibitiile, pudoarea si stresul inainte de actul sexual pot „usca” vaginul, avertizeaza medicii.

Printre cauzele medicale se numara utilizarea anumitor pastile (contraceptive, antihistaminice, antidepresive ori hipotensive). Consumul de nicotina si diabetul contribuie, de asemenea, la slaba lubrifiere a zonei vaginale.

SOLUTII EFICIENTE PENTRU USCACIUNEA VAGINALA

1. REDU STRESUL

Psihoterapia sau consilierea sexului te pot face mai prezenta in ceea ce inseamna viata sexuala. Temerile nu au ce cauta inainte de o partida de amor. Comunica cu partenerul sexual si depasiti impreuna orice angoasa.

2. FOLOSESTE GELURI SPECIALE PENTRU LUBRIFIERE

In comert exista o serie de geluri care te ajuta sa te vindeci de aceasta problema de care nu ar trebui sa iti fie rusine. Aceste geluri se pot aplica usor si nu pateaza deloc lenjeria intima.

In plus, se comporta normal fata de mucoasa vaginala. Gelurile de pe piata contin, in mare parte, doua ingrediente esentiale pentru uscaciunea vaginala cu rol antiseptic si dezinfectant.

3. NU TE SPERIA DE ULEIURILE PENTRU MASAJ

Uleiurile pentru bebelusi ori cele pentru masaj iti pot reactiva viata sexuala. Atentie foarte mare in ce cantitate aplici aceste uleiuri.

Nu trebuie sa exagerezi cu ele deoarece afecteaza mucoasa vaginala si provoaca mici umflaturi si usturime insuportabila.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top