Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

IUBITE DE ROMANIA: Ana Aslan a descoperit secretul tineretii fara batranete!

Iubite de Romania: Ana Aslan a descoperit secretul tineretii fara batranete!

„Sa fii vesnic tanar nu inseamna sa ai 20 de ani, inseamna sa fii optimist, sa te simti bine, sa ai un ideal in viata pentru care sa lupti si pe care sa il cuceresti!” (Ana Aslan)

Ana Aslan a avut un vis! Si-a dorit sa descopere leacul pentru batranete si sa ofere lumii o viata mai lunga si mai buna. A oferit lumii o sansa unica! Dar cine a fost Ana Aslan?

Ana Aslan s-a nascut in 1897, la Braila. Era orfana de tata, iar cand a dorit sa se inscrie la facultatea de medicina, mama ei s-a opus. Ea a facut-o oricum, urmand sa lucreze, imediat dupa ce a terminat studiile la clinici din Bucuresti si din Timisoara, alaturi de specialisti ai vremii. In 1949 a ajuns sef de sectie la Institutul de Endocrinologie din Bucuresti.

„Sunt momente din viata pe care mi le aduc aminte… inceputul la medicina. De plida faptul ca mama nu voia deloc sa fac medicina si ca sa o conving 3 zile nu am nu am aparut la masa, nu am mancat”, spunea Ana Aslan intr-un interviu (conform Digi24).

Povestea tineretii fara batranete a inceput in 1952, cand Ana Aslan a inceput cercetarile int-run azil de batrani, dorind sa arate ca este posibila intretinerea biologica. Rezultatele obtinute de ea au fost luat in seama de autoritati, care au decis ca aceste cercetari trebuie continuate.

Asa a aparut in Romania (pentru prima oara in lume!) Institutul National de Geriatrie si Gerontologie. Acolo a lansat ea noul produsul anti-imbatranire, ce continea procaina 2%, acid benzoic 0,12%, metabisulfit de potasiu 0,10%, fosfat disodic 0,01%, produs cu un pH intre valorile 3 si 4. A fost testat pe 7.600 de pacienti si a fost omologat in 1957. Produsul inovator se numea Gerovital H3 si a fost brevetat ulterior in 30 de tari.

„Tratamentul meu cu Gerovital H3 este o solutie, dar nu numai. Este, in acelasi timp, o filosofie de viata si speranta”, spunea Ana Aslan despre produsul inovator.

In urmatorii ani, mii de persoane au testat Gerovital H3, produs inventat de Ana Aslan, descoperind ca procesul de imbatranire e redus cu 40%. Multe personalitati au descoperit acest tratament, printre care: Mao Zedong, Charles de Gaulle, Pablo Picasso, Salvador Dali, Indira Gandhi, Sir Winston Churchill, Charlie Chaplin, Marlene Dietrich, Konrad Adenauer, Aristotle Onassis, John F. Kennedy.

A fost tinut secret faptul ca de tratamentele miraculoase de la Institutul National de Geriatrie si Gerontologie s-au bucurat si sotii Ceausescu.

Ana Aslan a ajuns si la curtea unui rege din Arabia Saudita, datorita efectelor minune ale terapiei inventate de ea. Datorita unei romance, secretul tineretii fara batranete a facut inconjurul lumii. Marca Ana Aslan aducea Romaniei milioane de dolari…

In 1974, Ana Aslan a fost aleasa membra a Academniei Romane. In anul 1976, cercetatoarea a primit brevetul de inventator pentru Aslavital, un produs pentru tratamentul sistemului nervos si pentru aparatul cardiovascular. Opt ani mai tarziu, a fost omologat Aslavitalul pentru copii, ce dadea rezultate in tratamentul deficientelor nervoase.

Dincolo de realizarile remarcabile in geriatrie, Ana Aslan avea o personalitate complexa. Cei care au cunoscut-o spun ca, desi lucra si 12 ore pe zi, stia sa se bucure de viata, era o persoana sociala, joviala, care juca carti si spunea glume. Era un om ca toti ceilalti si totusi, cumva, era supraom. „Iubesc natura, in special marea, florile. Si in afara de natura imi place arta. Arta, in special pictura, am un simt deosebit al culorii si ma pasioneaza culorile”, spunea Ana Aslan, conform Digi24.

In ceea ce priveste relatia cu ceilalti, Aan Aslan spunea: „Imi plac oamenii, desi am fost de multe ori neinteleasa de oameni. De multe ori, cand am cunoscut pe cineva, ma intereseaza, ma intereseaza viata din ei si evolutia lor in viata”, spunea Ana Aslan.

Conform Digi24, Constantin Balaceanu-Stolnici declara despre Ana Aslan: „Stia sa manance bine, ii placea sa merga la marile restaurante, sa comande mancaruri de calitate, dar in acelasi timp stia sa si gateasca. E adevarat ca avea bucatarul ei, dar avea preparate pe care le facea singura”.

Menajera Anei Aslan, Ioana Preda spune despre dieta Anei Aslan: „Carnea de vita era nelipsita. Se ingrijea foarte mult, nu se satura niciodata, cand ii era foame zicea: da-mi o bomboana. Tinea la silueta. O bomboana, atata lua si gata”.

Stilul de viata al Anei Aslan a dat rezultat: a murit la 91 de ani (a fost o longeviva conform standardelor stiintifice!), lucida pana in ultima clipa. Ana Aslan a murit pe 19 mai 1988.

Unele surse spun ca ar fi murit in conditii suspecte si unele voci zic ca ar fi fost asasinata de Securitate.

In urma Anei Aslan a ramas doar faima. Ea a descoperit secretul impotriva batranetii, insa visul ei nu a supravietuit. Romanii nu s-au bucurat prea mult de ceea ce inseamna „Ana Aslan” si nici nu au dus mostenirea ei mai departe.

Numele Ana Aslan este, astazi, din pacate, mai puternic in strainatate. In Brazilia, Mexic sau Argentina sunt la mare cautare centrele Ana Aslan, care inca aplica tratamentul revolutionar descoperit in anii ’50. Tratament descoperit de romanca noastra!

Titluri obtinute de Ana Aslan:
– Membra a Academiei de Științe, din New York
– Membra a Uniunii Mondiale de Medicina Profilactica si Igiena Sociala
– Membra de Onoare al Centrului European de Cercetari Medicale Aplicative
– Membra in Consiliul de Conducere al Asociatiei Internaționale de Gerontologie
– Membra a Societății Nationale de Gerontologie din Chile
– Presedinta a Societatii Romane de Gerontologie

Premii si distinctii:
– 1952 – Premiul internațional si medalia „Leon Bernard”, acordata de Organizatia Mondiala a Sanatatii, pentru contributia adusa la dezvoltarea gerontologiei si geriatriei
– Meritul Stiintific Cl. I (1967)
– Merito della Republica, Italia
– Cavaler al Ordinului Palmes académiques, Franta
– Profesor Honoris Causa și Doctor emerit al Universitatii Bragança Paulista, din Brazilia

 

Ti-a placut povestea Anei Aslan? Aici gasesti colectia completa „IUBITE DE ROMANIA”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top