Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

VIDEO: I s-a spus FEMEIA-CALCULATOR. Povestea incredibila a uneia dintre cele mai celebre indience

Lumea este plina de persoane ale caror povesti de viata merita cunoscute. Oamenii care trec zilnic pe langa noi, pe strada, pot ascunde secrete de nebanuit, asa cum a fost si cazul indiencei Shakuntala Devi.

Shakuntala a fost botezata de mass-media femeia-calculator. Nascuta in Bangalore pe 4 noiembrie 1929, decedata pe 21 aprilie 2013, a fost una dintre cele mai misterioase figuri feminine de pe planeta.

Aceasta era inzestrata cu o putere a mintii dincolo de normal. Facea calcule complicate fara sa foloseasca calculatorul; tocmai de aceea a fost numita femeia-calculator.

Si-a demonstrat talentul pentru prima oara la varsta de 6 ani, la Universitatea din Mysore, India. Fetita de atunci nu avea cine stie ce pregatire scolara, dar intrecerea orice calculator la operatiuni destul de greoaie.

CITESTE SI: VIDEO EDUCATIV: Cum este hranit un bebelus in burta mamei

CITESTE SI: VIDEO AMUZANT: O pisica isteata a iesit la plimbare. Urmarea te va face sa razi in hohote!

Shakuntala nu a stat toata viata in India ci a preferat sa calatoreasca. A mers peste tot in lume ca sa dovedeasca veleitatile cu care a fost inzestrata de la Dumnezeu. A ajuns in Cartea Recordurilor in anul 1982 pentru talentul ei.

In anul 1977, de pilda, a calculat mai repede decat un calculator care este radacina patrata din 198.132.517. In doar 50 de secunde a gasit a 23-a radacina a unui numar cu 201 cifre, impresionand orice matematician.

O alta performanta obtinuta de aceasta a fost in anul 1980, cand a fost rugata sa spuna cat fac inmultite valorile 7.686.369.774.870 cu 2.465.099.745.779. Rezultatul l-a ‘ghicit’ in doar 28 de secunde, iar lumea a fost de-a dreptul socata: 18.947.668.177.995.426.462.773.730! Rezultatul e greu de citit pentru oricine.

Femeia a fost testata mai apoi de psihologul Arthur Jensen de la Universitatea din California. Shakuntala a lucrat si ca astrolog o buna bucata de vreme si s-a remarcat si prin retetele sale inedite, fiind in atentia gastronomilor inca de la prima mancare despre care a scris. A scris si romane de fictiune, printre altele.

Incredibila femeie care a uimit lumea matematicii a decedat acum 2 ani din cauza unei afectiuni respiratorii.

Sursa foto: idiva.com

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top