Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Te apuca tusea noaptea? Trebuie sa incerci asta!

Tusea care se manifesta noaptea poate ascunde boli specifice plamanilor sau inimii. Persoanele care sufera de astm in faza incipienta nu iau suficient aer in timpul somnului, iar acest act reflex se manifesta instantaneu.

Tusea nocturna se poate manifesta si in cazul unei simple raceli ori daca pacientul fumeaza foarte mult intr-o zi. Daca tusesti noaptea, acesta este un semnal puternic ca plamanii tai trebuie sa fie curatati, avertizeaza medicii.

Exista numeroase medicamente care previn tusea nocturna dar si o serie de remedii naturiste, printre care si cel recomandat mai jos.

Una din plantele care ii vine de hac tusei este isopul (trebuie sa oparesti 30 de grame in 500 ml de apa, la care adauga 500 grame de miere de albine fluida.

CITESTE SI: REMEDIU NATURAL pentru TUSE! Ai toate ingredientele la tine ACASA!

CITESTE SI: 3 tratamente naturale unice pentru a combate tusea pe care le poți face și tu!

Amesteca bine isopul cu mierea si astupa-le cu un dop de pluta intr-o sticla pe care trebuie sa o pastrezi la rece. Pastreaza acest sirop contra tusei nocturne in frigider vreme de 14 zile.

Siropul se administreaza in felul urmator: se ia cate o lingurita inainte de fiecare masa principala a zilei (de preferat la micul dejun, pranz si cina, asta daca mananci la ore fixe).

Tusea nocturna este cauzata de inflamarea gatului sau a plamanilor. Atentie foarte mare! Daca tusitul este insotit de febra de 38,3 grade (sau peste aceasta valoare) si dureri puternice in piept, adreseaza-te de urgenta medicului!

Tusea este modul in care organismul nostru isi elibereaza gatul si caile respiratorii, curatandu-le, insa daca aceasta este insotita de alte tipuri de dureri, insuportabile, complicatiile pot fi mutiple: edem pulmonar, insuficienta cardiaca congestiva ori inclusiv cancer pulmonar (daca episoadele de tuse severa se repeta in fiecare noapte).

Iata de cate tipuri poate fi tusea:

1. Tuse acuta – cauzata cel mai des de raceala, se vindeca in aproximativ 3 saptamani;
2. Tuse subacuta – dureaza intre 3 si 8 saptamani;
3. Tuse cronica – dureaza mai mult de 8 saptamani si necesita o investigare mai ampla din partea medicilor.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top