Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

IUBITE DE ROMANIA: Corina Chiriac, un idol feminin pentru eternitate

Iubite de Romania. Corina Chiriac a fost in anii ’70 si ’80 una dintre cele mai iubite artiste din tara noastra. Parintii si bunicii nostri o adorau, melodiile si tinutele ei erau copiate de toate femeile acelor ani.

E frumoasa chiar si la 66 de ani si nu ii este rusine sa vorbeasca despre varsta ei. Are un aer elegant, te poate ucide cu privirea inspirand seriozitate dar emana si caldura in acelasi timp. Este ea, legendara Corina Chiriac.

Corina Chiriac a cunoscut faima la „Steaua fara nume”, in anul 1970, concurs TV regizat de Sorin Georgescu si Simona Patraulea unde a obtinut nota 10 din partea juriului. Corina Chiriac intra in sufletele romanilor cu „Valurile Dunarii”, nemuritoarea lucrare a lui Ivanovici.

In anul 1971, Corina Chiriac reprezinta Romania la „Cerbul de Aur”, unde ia premiul de bronz. Una din melodiile cu care incalzea inimile spectatorilor era „Inima nu fi de piatra”. In anul 1972, Corina Chiriac scoate alte slagare ce se aud pana si azi la radiouri: „Opriti timpul” si „Banii n-aduc fericirea”.

Putina lume stie, dar Corina Chiriac a jucat si in seriale de televiziune pe vremea comunismului. Aceasta a avut un rol in „Musatinii”, de Sorana Coroama.

In anul 1975, Corina Chiriac se inscrie pe lista putinilor artisti care beneficiaza de recitaluri color la TVR pentru schimburi culturale cu strainatatea. Cantareata se remarca apoi in filmul „Roscovanu”, in regia lui Francisc Munteanu.

Anul 1977 a fost unul din anii varfului de cariera: a cantat in o serie de tari precum R. D. Germana, Cehoslovacia, Bulgaria, Polonia, URSS, alaturi de artisti renumiti precum Boney M., Karel Gott (cu care are o idila interesanta) sau Lili Ivanovna, printre altii.

Corina Chiriac a realizat primul tv show color din Romania, in anul 1979, „Eu sunt Corina”, in regia celebrului Tudor Vornicu. In 1981, cantareata efectueaza un turneu in Cuba.

Intre 1988 si 1994, Corina Chiriac se stabileste la Los Angeles. In America, absolva Scoala de Ghizi. Vedeta se ocupa de problemele studentilor multinationali de la Universitatea UCLA ca manager al MZL Properties.

Dupa 6 ani de stat in America, Corina Chiriac revine in tara ei natala, Romania, unde oamenii o asteptau cu inima deschisa. In perioada traita in America, celebra cantareata, conform spuselor sale, era sa fie impuscata in trafic: „Am avut norocul sa nu fiu victima in trafic, sunt un sofer prudent.

Am permisul din ’89 si l-am luat la Los Angeles in mijlocul unui trafic calm, desi pare altfel. E mai usor sa conduci acolo decat in Otopeni.

In America, daca ai iesiri nepotrivite cu traficul, risti sa fi impuscat. In afara de borduri lovite noaptea cand sunt obosita, nu am avut incidente. Cel mai mult am mers cu putin peste 100 de km/h. Am primit dojane de la politisti, am lasat capul jos si am platit amenda”.

Corina Chiriac a fost in atentia presei nu doar datorita slagarelor sale ci si a vietii sale amoroase, desprinse din filmele romantice. A trait o frumoasa poveste de amor alaturi de Karel Gott. Relatia lor de dragoste a fost umbrita insa de regimul comunist si de distanta.

Cum este Corina Chiriac in viata de zi cu zi? Aceasta spune ca este o persoana foarte dificila. „Sunt foarte, foarte incantata de ce-am realizat. Sunt sigura, sigura de tot, ca nu puteam face altceva mai bine. Ma simt exact cum ma simteam inainte de 1988, inainte de prima mea cadere.

Eu sunt Scorpion, o zodie extrema de dificila. Scorpionii sunt perfectionisti, vor maximul de la ei insisi si daca nu reusesc, se retrag in vagauna lor si se otravesc cu propriul lor venin. Eu sunt acum un scorpion multumit si fericit. Dupa douazeci de ani, am iesit la soare”, a explicat recent intr-un interviu pentru Formula AS.

Unul din cele mai mari regrete ale Corinei Chiriac este faptul ca nu a facut copii.

Ti-a placut povestea Corinei Chiriac? Aici gasesti colectia completa „IUBITE DE ROMANIA”

Sursa foto: Facebook Corina Chiriac

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top