Connect with us

Revistateo.ro

Citeste asta si NU te vei mai MASTURBA NICIODATA

Educatie

Citeste asta si NU te vei mai MASTURBA NICIODATA!

Multe studii arata avantajele masturbarii, insa aproape nimeni nu vorbeste si despre aspectele pozitive ale abstinentei. Citeste asta si renunta la masturbare!

Se pare ca si abstinenta vine cu o serie de avantaje pentru cei care renunta, cel putin pentru o perioada, la masturbare. De exemplu, Ed Smith, un scriitor si jurnalist din America, a vrut sa vada pe cont propriu daca intr-adevar se intampla ceva cu organismul nostru pe perioada abstinentei.

Acesta a declarat ca a renuntat la masturbare timp de 3 saptamani, perioada in care a descoperit ca ceea ce spun cercetatorii despre perioadele de abstinenta este cat se poate de real.

Abstinenta este practicata mai ales in randul sportivilor, inainte de competitii, pentru a le creste concentrarea. Asadar, ce se intampla in corpul nostru atunci cand renuntam sa ne bucuram de propriul trup?

CITESTE SI: Este permis sexul in timpul MENSTRUATIEI?

CITESTE SI: 7 metode contraceptive pentru bărbați

1. Creste stima de sine

Cum este posibil? In cazul barbatilor casatoriti mai ales, masturbarea vine si cu un sentiment de vinovatie. In momentul in care acestia renunta pentru o perioada de timp la autosatisfacere, se observa o crestere a increderii personale. Mai mult, satisfactia ajunge sa fie si mai mare cu cat persoanele in cauza ajung sa constientizeze ca se masturbau mult prea des, cum este cazul celor care ajung cu timpul sa nu se mai excite decat prin stimulare manuala.

2. Creste productivitatea.

Jim Pfaus, psiholog in cadrul Universitatii Concordia din Montreal, Canada, a declarat ca energia acumulata pe perioada abstinentei ofera un stimulent psihologic si nu neaparat unul organic. Se pare ca din acest motiv si Ed Smith s-a simtit mult mai eficient, astfel ca in 3 saptamani acesta a scris 20 de articole, si-a construit singur un pat, a inceput sa manance mult mai sanatos si a scris la viitorul sau roman.

Dupa cele 3 saptamani de abstinenta, scriitorul a revenit la „vechile obiceiuri”, insa a marturisit sa energia de care a avut parte timp de 21 de zile a disparut. Totodata, psihologul amintit mai sus spune ca abtinerea de la sex in general duce si la imbunatatirea performantelor sexuale, iar placerea de a face amor va fi mult mai mare.

3. Memorie mai buna

Un alt psiholog, Tim Ferriss, recomanda o alta tehnica, numita NOBNOM (No Booze, No Masturbating – fara alcool si fara masturbare), declarand ca asa vom ajunge sa gandim mult mai limpede dupa o perioada in care am lasat alcoolul si sexul deoparte. Se pare ca renuntarea (cel putin pentru o perioada) la astfel de obiceiuri va face ca memoria de scurta durata sa fie cu mult imbunatatita si astfel ne vom gasi preocupari noi si ne vom imbogati cunostintele.

Asadar, sa fie abstinenta cheia unei memorii mai bine, a unei productivitati mai mari si a unei pareri mai bune la adresa propriei persoane?

Sursa foto Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Educatie

To Top