Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Ce se intampla cu parul tau iarna. 80% dintre oameni nu stiau asta!

Iarna este spectaculoasa daca ne gandim la sarbatori si la bucuriile pe care ni le ofera acestea. Totodata, in sezonul rece, apare o serie de probleme care le fac pe femei sa se ingrozeasca atunci cand se privesc in oglinda.

Ingrijirea parului pe timpul iernii este ceva mai delicata decat in celelalte sezoane ale anului. Factorii climatici influenteaza nu doar aspectul tenului ci si calitatea parului.

Odata cu primele temperaturi sub zero grade si caderea fulgilor de nea, femeile se confrunta cu o problema la care nu s-au gandit niciodata. Puse in fata faptului implinit, incearca o serie de tratamente gresite pentru revigorarea firelor de par.

CE SE INTAMPLA CU PARUL TAU IARNA. Nicio coafura nu rezista in fata vantului puternic si a zapezii. Parul poate ingheta, iar in doar cateva ore acesta capata un aspect unsuros.

Umezeala nu face bine scalpului, mai ales atunci cand parul este tinut in majoritatea timpului sub caciuli sau palarii. Dar nu asta reprezinta problema majora pentru podoaba capilara. Acesta este doar un factor ce duce la erodarea firelor de par, afectandu-le pana la radacina.

CITESTE SI: Era disperata ca ii cade parul, asa ca si-a turnat in cap suc de usturoi. INCREDIBIL ce s-a intamplat dupa!

CITESTE SI: Ce spune parul tau despre starea ta de sanatate

Specialistii in hair-style le recomanda femeilor sa se spele mai rar pe cap decat in alte anotimpuri, in orice caz, mult mai rar decat vara. O data la 5 zile este suficient sa faci asta daca nu vrei sa iti distrugi parul.

Cei mai multi specialisti sustin ca atunci cand femeile se prezinta denuntand deteriorarea parului scapa din vedere un aspect important. Modul in care isi pastreaza parul in timpul iernii este declansatorul unei serii de probleme precum caderea firelor de par ori roaderea acestora la varf.

CE SE INTAMPLA CU PARUL TAU IARNA. Ceea ce se intampla iarna cu parul tau este dovedit stiintific, are o explicatie de natura fizica. Iarna, parul se electrizeaza din cauza aerului uscat si a faptului ca porti parul sub caciula. Temperaturile scazute, umezeala si folosirea gresita a unor spray-uri si geluri pentru mentinerea coafurii pot duce la pierderea volumului si distrugerea firului de par.

Multe dintre produsele de ingrijire a parului, fixative, geluri, spuma de par, contin alcool, iar alcoolul nu face casa buna cu frigul de afara, mai ales cu inghetul. Solutia ideala este lasarea parului in pace. Nu te da cu fixativ sau alte produse care crezi ca te apara de frig.

O singura varianta ar fi permisa, spun specialistii in frumusetea parului. Cremele fixative pe baza de plante naturale pot mentine parul viu, hranindu-l pana la radacina. Mastile cu aloe vera ori cu oua, aplicate seara pe par, previn caderea acestuia si aparitia bacteriilor si ciupercilor la baza scalpului.

CE SE INTAMPLA CU PARUL TAU IARNA. Pe timp de iarna, este bine sa folosesti o perie sau un pieptan cu dinti din lemn. Materialele de plastic sau metal contribuie si mai mult la electrizarea parului, mai ales daca iti pregatesti parul in graba inainte de a iesi in oras.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top