Connect with us

Revistateo.ro

5 alimente pentru detoxifierea colonului

Stiri

5 alimente pentru detoxifierea colonului. Trebuie sa le consumi si tu!

Colonul aduna in timp diverse materiale toxice astfel ca, daca nu este curatat la timp, resturile incep sa se descompuna. Iata care sunt cele 5 alimente care ajuta la detoxifierea colonului.

1. Legumele verzi

In dieta ta zilnica ar trebui sa incluzi si legumele cu frunze verzi precum spanacul, salata verde, mazarea sau varza. Acestea vor tine toxinele departe de colon, reprezentand totodata si o sursa de fibre solubile si insolubile.

2. Fibrele

Vrei sa scapi de resturile acumulate in colon? Incearca sa incluzi in alimentatie o portie mai mare de fibre, lucru care te va ajuta si sa-ti pastrezi sistemul digestiv sanatos. Alimente precum faina de ovaz, painea integrala, cerealele integrale sau orezul brun ajuta la detoxifierea colonului, asa ca ai grija sa le incluzi in meniul tau.

CITESTE SI: Cum iti poti curata singur/a colonul doar cu ajutorul alimentelor

CITESTE SI: Rolul inimaginabil al intestinelor pentru un creier sanatos

3. Merele

Nu degeaba exista vorba „un mar pe zi tine doctorul la distanta”. Fructul in cauza, alaturi de struguri si alte fructe pe baza de apa ne curata sistemul de diversi paraziti si de acele toxine ce duc la instalarea bolilor specifice colonului.

4. Apa cat mai multa

Chiar daca unii consuma doi litri de apa intr-o saptamana, aceasta este cantitatea pe care specialistii ne-o recomanda sa o bem zilnic. Acest lucru banal va duce la un colon mult mai sanatos, intrucat astfel eliminam problema constipatiei, protejandu-ne astfel si de cancerul la colon.

5. Detoxifierea pentru colon cu ajutorul sucurilor

Fructele proaspete sunt ideale pentru sanatatea colonului nostru (dar si a intestinelor), iar sucul de fructe va asigura vitaminele necesare unei functionari optime a colonului. In plus, bauturile naturale ne scapa si de excesul de materiale fecale, ducand la eliminarea lor in conditii normale.

Sursa foto Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top