Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Anonymous a lansat operatiunea ISIS: hackerii au lansat mii de atacuri cibernetice

A fost lansata operatiunea ISIS. Hackerii de la Anonymous au initiat mii de atacuri cibernetice si afirma ca au identificat jihadistii care recrutau adepti in Europa.

Hackerii de la Anonymous au inceput „Operatiunea ISIS” cand au gasit datele unor suspecti care ar face parte din organizatia terorista si le-au publicat online cu ajutorul hashtag-urilor #opISIS şi #opParis, informeaza The Independent.

Cei de la Anonymous au reusit sa acceseze conturile de pe platformele de socializare pe care le detineau presupusii jihadiisti si au facut publice datele personale ale celor implicati in recrutarile ISIS. In urma atacurilor teroriste de la Paris, Anonymous a „declarat razboi” ISIS si au inceput sa posteze detalii cu caracter personal despre suspectii extremisti.

Hackerii au publicat o lista in care se regasesc conturile de Twitter si alte site-uri cu ajutorul carora operau jihadistii. Cel putin o astfel de postare contine detalii personale, inclusiv adresa fizica a unuia dintre suspecti.

CITESTE SI: RĂZBOI CU STATUL ISLAMIC: Egiptul a bombardat o bază a teroriștilor

CITESTE SI: OFICIAL: Prabusirea avionului rusesc in Egipt a fost un ACT TERORIST

Mai mult, hackerii sustin ca au reusit sa acceseze cu succes mii de conturi online si au reusit sa distruga mai multe site-uri pe care le-au identificat a fi asociate cu ISIS. De la inceputul operatiunii, se preconizeaza eliminarea a peste 5.500 de conturi suspecte.

Anonymous si-au intensificat atacurile online, definind acest aspect ca fiind „cea mai mare operatiune” din istoria sa, ca raspuns la atacurile teroriste din Paris care s-au soldat cu 129 de morti. Anterior, activistii s-au concentrat pe piratarea conturilor online ale teroristilor.

Chiar si asa, conform jurnalistilor britanici, nici unul dintre detalii nu poate fi confirmat in mod independent. Datele ar putea fi gresite deoarece cei de la Anonymous au mai dat gres in trecut.

Statul Islamic a raspuns la „declaratia de razboi” pe un cont din aplicatia de mesagerie Telegram, prin mesajul: „niste idioti”.

Potrivit Business Insider, mesajul ISIS contine si indicatii despre cum pot fi evitate eventualele atacuri: „Nu deschideti linkuri decât dacă acestea provin dintr-o sursă sigură. Schimbaţi constant protocolul de adresa. Nu vorbiţi cu persoane pe care nu le cunoasteti pe Telegram sau prin mesaje Twitter”.

Intr-un videoclip publicat luni de cei de la Anonymous, acestia declara razboi total Statului Islamic si ameninta cu atatcuri cibernetice devastatoare.

„Activisti Anonymous din toata lumea va vor vana. Da, pe voi, parazitii care ucid victime nevinovate, va vom vana la fel cum am facut cu cei care au comandat atacurile de la Charlie Hebdo. Asa ca pregatiti-va pentru o reactie masiva din partea Anonymous. Fiti constienti de faptul ca nu vom renunta niciodata. Vom lansa cea mai mare actiune impotriva voastra, asteptati-va la foarte multe atacuri cibernetice. Razboiul a fost declarat. Pregatiti-va! Si tineti minte, poporul francez este mai puternic decat voi si va iesi din aceasta atrocitate si mai puternic”, a fost mesajul transmis de cei de la Anonymous.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top