Connect with us

Revistateo.ro

Tu stiai ca poti folosi amoniacul pentru asta

Inedit

Tu stiai ca poti folosi amoniacul pentru asta?

Amoniacul este la fel de prezent in casa noastra precum bicarbonatul de sodiu, cu siguranta il folosesti destul de des in bucatarie, insa poti sa-l intrebuintezi si in alte moduri.

1. Amoniacul curata vasele de cristal
Cu doar cateva lingurite de amoniac, dizolvate in 2 cani de apa poti reda stralucirea obiectelor tale din cristal. Dupa utilizare clatitile bine cu apa .

2. Elimina mirosul de vospea
Daca ti-ai zugravit proaspat casa sau ai vopsit tamplaria ferestrelor tale, amoniacul te ajuta sa scapi de mirosul neplacut. Dizolva 2 linguri de amoniac intr-un vas cu apa si lasa-l undeva in camera, mirosul dispare in cel mult 2 zile.

3. Elimina depunerile de sapun de pe obiectele din baia ta cu ajutorul amoniacului

2 lingur de amoniac dizolvate in 4 litri de apa fierbinte iti vor curata baia de depunerile de sapun acumulate pe cada, sapuniera sau alte obiecte din baia ta.

4. Reda stralucirea pantofilor albi

1 lingurita de amoniac dizolvat intr-o cana de apa ajuta sa cureti cu usurinta pantofii tai albi. Tot ce trebuie sa faci este sa inmoi o carpa in solutie si sa stergi cu usurita suprafata acestora.

Alte utilizari ale amoniaculu in casa ta: curata covoarele, elimina petele de pe ciment, elimina mucegaiul de pe pereti, curata faianta si gresia. Puteti folosi amoniacul alimentar.

Continue Reading
2 Comments

2 Comments

  1. cioloca eleonora

    2014-04-12T14:39:27+03:00 at 2014-04-12T14:39:27+03:00

    Nu inteleg despre ce amoniac vorbiti? Ce legatura are bicarbonatul de sodiu cu amoniacul?

    Sunt chimista dar nu stiu cum as putea tine in casa amoniac care este un gaz la presiune atmosferica si poate va referiti la bicarbonatul de amoniu .
    As dori sa nu derutati oamenii cu astfel de retete !

    • TROFIN IONEL

      2014-04-12T18:48:01+03:00 at 2014-04-12T18:48:01+03:00

      Prea multa scoala strica . Nu sunt chimist si cred ca din cauza asta m-am gandid de la inceput la bicarbonatul de amoniu si nu mi-a trecut prin cap sa ma duc la un market sa cer 10 cm3 de amoniac gaz .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top