Connect with us

Revistateo.ro

Tot ce nu stiai despre Kangoo Jumps

Stiri

Tot ce nu stiai despre Kangoo Jumps

Acest sport revolutionar poate fi practicat de oricine, indiferent de varsta, sex sau greutate. Sunt persoane, chiar si in randul copiilor, care pur si simplu iubesc aceste sarituri. Fie ca vorbim de cupluri de peste 50 de ani sau de tinerii activi, toti se vor descurca de minune pe ghete.

La inceput, persoanele care doresc sa incerce acest sport au o oarecare retinere insa dupa primele 5 minute de sarit isi vor multumi pentru alegerea facuta.  Fiecare ora de antrenament se desfasoara in mai multe etape. Dupa incalzire, partea cardio se remarca prin coregrafii interesante executate timp de 30 – 35 de minute iar dupa acea corpul se va relaxa cu cateva exercitii la sol.

Partea interesanta la acest sport este legata de faptul ca exercitiile destinate tonifierii musculare sunt amplificate pentru ca o pereche de ghete cantareste aproximativ doua kilograme. Ca o informatie interesanta, putem mentiona faptul ca doar din partea cardio, cea de jumatate de ora, se pot topi peste 800 de calorii. Miscarile efectuate cu ghetele de Kangoo Jumps sunt menite sa defineasca atat abdomenul superior cat si cel inferior.

CITESTE SI: SPORTUL te ajuta sa ai o VIATA SEXUALA mai buna
CITESTE SI: Ce sport să faci pentru a fi mai bună la pat, în funcție de zodie

Tehnic vorbind, sariturile propriu-zise sunt cele care activeaza grupele musculare prin impulsuri, ceea ce duce la arderea accelerata a grasimilor. Pentru ca antrenamentele pentru brate sa fie complete, este ideal sa se ataseze diferite greutati. O alta informatie interesanta este aceea ca partea de semicerc pe care se sustine intreaga greutate a corpului, obliga sportivul sa isi mentina echilibrul, procedura ce angreneaza muschii picioarelor si cei ai abdomenului.

Principalele beneficii ale practicarii Kangoo Jumps-ului

Mai multe studii de specialitate sustin ca principalul beneficiu il reprezinta evitare impactului direct cu solul. Mai exact, partea mobila, compusa din cele doua shell-uri si arc,  atenueaza impactul cu solul evitand astfel expunerea muschilor picioarelor la agresiune. Antrenamentul elimina majoritatea durerilor de spate iar  designul ghetelor incurajeaza o pozitie adecvata pentru pastrarea echilibrului si coordonarea in timpul efectuarii alergarii.

Echilibrul implicat in timpul utilizarii ghetelor de Kangoo Jumps stimuleaza mai multi receptori ai coloanei si ai articulatiilor membrelor, lucru important pentru o pozitie adecvata. Totodata, antrenamentele stimuleaza activitatea de refacere a materiei osoase. Sariturile de „cangur” diminueaza procesul de aparitie al osteoporozei, in special in cazul femeilor. De mentionat este faptul ca intareste si protejeaza sistemul imunitar si nu in ultimul rand arde cu 25% mai multe calorii decat oricare alt program efectuat in sala.

Slabim si ne tonifiem musculatura

Secretul caloriilor arse cu ajutorul ghetelor sta in modul in care sistemul limfatic actioneaza. Limfa este reprezentata de un lichid care circula in si prin celulele corpului uman pentru a transporta si elimina toxinele din organism. Daca nu facem suficient efort fizic, se poate ajunge la un nivel ridicat de acumulare al toxinelor, fapt ce conduce la otravirea celulelor.

In anumite cazuri, lichidul limfatic se cristalizeaza transformandu-se in celulita. Datorita sariturilor se activeaza mai bine circulatia limfei care este in stransa legatura cu metabolismul nostru. Recomandam efectuarea unui sport pe o perioada cat mai mare de timp pentru a preintampina problemele care pot aparea la batranete.

Cate sedinte de Kangoo Jumps sunt recomandate

Majoritatea instructorilor din acest domeniu recomanda practicarea a trei antrenamente pe saptamana. Pentru o eficienta si mai mare, Kangoo Jumps se poate combina cu alte exercitii fizice, dar si cu o atentie sporita la alimentele consumate. Studiile au aratat faptul ca foarte multe persoane care doresc sa slabeasca intra entuziasmate in sala de fitness, insa dupa un scurt timp renunta si se demoralizeaza. Aceasta problema apare in momentul in care intensitatea exercitiilor efectuate creste. Regimul alimentar trebuie sa sustina efectuarea acestui sport, iar o dieta echilibrata creste intensitatea exercitiilor executate.

Recapitularea beneficiilor

Haideti sa trecem in revista toate beneficiile aduse de practicarea Kangoo Jumps-ului, un sport atat de indragit peste ocean.
1. Arde cu peste 25% mai multe calorii fata de celelalte activitati de fitness, stabilind o medie de aproximativ 1000 kCal pierdute pe durata unei ore de antrenament

2. Scade valorile colesterolului din sange

3. Stimuleaza sistemul limfatic si favorizeaza eliminarea accentuata a toxinelor din corp

4. Intareste muschii spatelui si ajuta la obtinerea unei posturi adecvate care protejeaza coloana

5. Lupta eficient impotriva celulitei

6. Tonifiaza muschii fesieri

7. Arde in regim accelerat grasimea inestetica din jurul abdomenului

8. Stimuleaza sistemul imunitar si creste rezistenta organismului la boli

9. Imbunatateste sistemul cardiovascular

10.Protejeaza coloana si articulatiile

Istoria Kangoo Jumps-ului

Initial, acest prototip de ghete a fost dezvoltat la inceputul secolului 20 in Europa Estica. La inceput ghetele au fost gandite ca un ajutor pentru persoanele care aveau probleme cu picioarele. Dupa o perioada de la aparitia acestui nou concept in industria medicala, antreprenorul Denis Naville a lansat un program special de Kangoo Jumps menit sa imbunatateasca starea de sanatate a oamenilor.

Neville a botezat primul model de ghete „KJ-1” si a fost prezentat pentru prima data in Paris, in anul 1994 in cadrul SISEL Sport Fair. Din acel moment ghetele au fost lansate publicului larg si erau destinate practicarii acestui nou sport in aer liber. La putin timp dupa aceea , inventatorul a inceput sa produca si ghete destinate copiilor (KJJ-A Junior). In 2004 a fost lansat pe piata primul model de ghete destinat exclusiv persoanelor supraponderale si atletilor profesionisti

Sursa foto: Shutterstock

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top