Connect with us

Revistateo.ro

6 sfaturi pentru ingrijirea corecta a dintilor de lapte

Stiri

6 sfaturi pentru ingrijirea corecta a dintilor de lapte

Va mai aduceti aminte primul dinte al copilului vostru? Pe langa bucuria provocata de aparitia dintisorului, abia acum incep sa se manifeste si primele responsabilitati. Iata un top al celor mai importante lucruri despre ingrijirea dintilor de lapte.

1.Alege produsele adecvate varstei
Pentru dintisorii de lapte exista in comert periute speciale, cu peri delicati. Periajul trebuie efectuat cu atentie. Ca totul sa fie perfect si fara certuri trebuie sa astepti ca cel mic sa deschida gura si abia apoi poti incepe procedura de periaj.

2.Igiena intregii guri incepe de la aparitia primului dinte
La scurt timp dupa aparitia dintilor de lapte, copilul trebuie spalat pe dinti, gingii si limba. Fiindca este vorba de doar unul sau doi dinti nu este neaparat nevoie sa efectuam un periaj prea riguros. Pasta de dinti trebuie sa fie adecvata varstei; pentru ca vorbim de varsta la care cel mic inghite pasta, recomandam una care sa nu-i fie nociva.

3.Cum se efectueaza un periaj corect
Medicii stomatologi recomanda tehnica periajului vertical pentru ca doar asa se ajunge si la spatiile interdentare. Aceasta metoda stimuleaza circulatia parodentara scazand sansele aparitiei parodontozei la varste mai inaintate. Dintisorii de sus se periaza de sus in jos, iar cei inferiori de jos in sus, neaparat pe ambele fete.

CITESTE SI: Albirea dintilor, pro sau contra? Tu ce parere ai despre aceasta procedura?

CITESTE SI: Nu face asta dimineata daca vrei sa ai DINTI SANATOSI!

4.Ai grija cand se spala pe dinti
Dupa un timp, cand copilul creste si se poate spala singur, ar trebui sa-l urmaresti de fiecare data cand isi periaza dintii. Daca consideri ca este nevoie sa ii acorzi cateva sfaturi, nu ezita.

5.Oare cand ar trebui sa mergem la stomatolog
Sfatul medicilor stomatologi este acela de a ne prezenta la medic cat mai timpuriu. Studiile au scos la iveala faptul ca o carie sau o problema dentara se poate preveni; „Nu neaparat o problema dentara sau o carie ne obliga sa mergem la dentist. Simpla discutie cu medicul dumneavoastra il va face pe copil sa se simta mai confortabil si familiar cu instrumentele din cabinet, cat si cu personalul medical.” In alta ordine de idei, in momentul in care apare prima carie este obligatoriu sa ne prezentam la doctor pentru a o trata.

6.Ce putem face pentru ca cei mici sa aiba dinti sanatosi si puternici
Totul incepe de la dieta. Daca regimul alimentar este echilibrat, bazat pe fructe si legume, totul va decurge bine. Daca insa ne dorim ca cel mic sa aibe o dantura frumoasa este bine sa nu-l lasam sa stea prea mult cu suzeta, sa nu suga degetul si sa nu doarma cu degetul in gura.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top