Connect with us

Revistateo.ro

Totul despre planningul familial

Stiri

Totul despre planningul familial

Planningul familiar se refera la un proces de consiliere si ajutare a unor persoane sau cupluri in a-si alege metoda cea mai potrivita de contraceptie, a-si ingriji sanatatea sexuala si a-si planifica sarcinile. Cu alte cuvinte, planningul iti ofera o viata sexuala implinita si fara griji.

Planificarea familiala consiliaza cuplurile si asupra pericolelor reprezentate de bolile cu transmitere sexuala. In general, scopul planningului familial este acela de a imbunatati calitatea vietii de cuplu.

Motive pentru a merge la un cabinet de planificare familiala

Ideal este ca fiecare adolescent care doreste sa isi inceapa viata sexuala sa treaca mai intai pe la un cabinet de specialitate. Aici va fi ajutat si consiliat sa aleaga metoda de contraceptie potrivita si va fi informat asupra pericolelor BTS-urilor. Tot aici va primi sfaturi utile cu privire la sanatatea reproducerii.

Totusi, daca ai trecut demult de varsta adolescentei si ai deja o familie, la un astfel de cabinet vei putea primi sfaturi cu privire la programarea si spatierea sarcinilor. Daca exista disfunctii sexuale in cuplu tot aici se pot identifica si trata corect. In alta ordine de idei, daca ai suspiciuni asupra unei sarcini nedorite poti merge la un cabinet de planning si vei afla toate raspunsurile.

Ce discuti cu medicul

La cabinet vei avea parte de o discutie cu medicul ginecolog despre istoricul sanatatii familiei tale sau despre modul tau de viata. Daca este nevoie ti se vor da anumite analize si investigatii medicale de facut. De asemenea este posibil sa faci si un control ginecologic si un test Babes-Papanicolau. Aceste investigatii nu sunt dureroase si sunt binevenite oricand.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top