Connect with us

Revistateo.ro

Naturiste

Leacuri de la calugarii din Muntii Giurgeu. Cum te poti trata cu tamaie

Localnicii din judetul Harghita au mostenit o serie de leacuri de la calugarii franciscani de pe vremuri, din muntii Giurgeu.

Muntii Giurgeului sunt o formatiune care apartine lantului Carpatilor Orientali, facand parte din zona cu relief inalt moldo-transilvana.

Printre stanci si paduri isi faceau veacul, inca din vremuri stravechi, calugarii franciscani. Acestia au lasat in urma o serie de remedii naturiste care implica in mod special tamaia pentru tratarea anumitor afectiuni ori pentru ameliorarea simptomelor acestora.

7 LEACURI DE LA CALUGARII DIN MUNTII GIURGEU

1. IN CAZ DE ARSURA

Calugarii franciscani foloseau tamaie pisata pentru a unge zonele arse ale corpului, impreuna cu unsoare de porc. Si mierea este recomandata in astfel de cazuri.

CITESTE SI: Cât de eficiente sunt leacurile băbeşti

CITESTE SI: REMEDIU DE TOAMNA: Cu ce trebuie sa combini ceapa LA PRIMA ORA A DIMINETII ca sa tii raceala departe

2. TRATAMENT PENTRU MAMELOANE UMFLATE

Femeile care acuzau dureri in zona sanilor foloseau o reteta inedita pentru tratarea umflaturilor. Calugarii recomandau amestecul din tamaie, vin alb sau rosu si praf de creta (argila). Durerile scadeau simtitor iar nodulii se retrageau treptat sau nu mai erau la fel de proeminenti.

3. SOLUTIA PENTRU INFECTAREA MEMBRELOR

Atat pentru membrele superioare cat si pentru cele inferioare se foloseau ungerile de tamaie cu miere. Mierea de albine este cunoscuta pentru proprietatile sale antiinflamatorii date de antioxidantii puternici pe care ii contine.

4. REMEDIUL PENTRU MEMORIE

Calugarii foloseau tamaia si pentru a-si curata mintea de gandurile negre. Revitalizarea creierului se poate face daca se inspira de mai multe ori mireasma de tamaie. De altfel, oamenii care merg frecvent la biserica si simt miros de tamaie spun ca se simt mai bine dupa participarea la slujba. Tamaia curata sufletul si mintea.

5. IN CAZ DE HEMORAGII

Franciscanii aplicau pe vena deschisa un amestec de tamaie pisata cu albus de ou. Aceasta solutie se lasa pe zona afectata de scurgerile de sange pana ce se opreste hemoragia.

6. IN CAZ DE ULCERATII

Ulceratiile din zona genitala erau combatute cu lapte de vaca si tamaie.

7. PENTRU AFECTIUNI PULMONARE

In cazul hemoptiziei, amestecul de tamaie si vin rosu reduce durerile. Expectoratia cu sange era una dintre problemele cele mai des intalnite cu care calugarii se confruntau cand credinciosii veneau sa se planga de dureri.

Acest articol este scris cu scop informativ si nu inlocuieste vizita la medicul specialist. Daca te confrunti cu una dintre problemele enuntate mai sus, adreseaza-te medicului sau farmacistului.

Sursa foto: Shutterstock

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top