Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

GELATINA , arma secreta pentru un ten PERFECT

Gelatina este un produs bine cunoscut de gospodinele care isi petrec mare parte din timp in bucatarie. Aceasta este o substanta lichida sau solida si este incolora, inodora si insipida.

Gelatina este o materie proteica formata dintr-un sir de aminoacizi, precum: glicina, prolina, alanina, valina si hidroxiprolina. Aceasta este extrasa din interiorul oaselor, cartilajelor, tesuturilor pielii si vaselor de sange ale animalelor.

Odata cu inaintarea in varsta, nivelul de colagen din piele scade, iar consumul de gelatina ajuta la inlocuirea acestuia. Concentratia crescuta de colagen din gelatina asigura vitalizarea instantanee a tenului si previne aparitia ridurilor si imbatranirea prematura a fetei.

1. Masca de fata anti-riduri
In putina apa fierbinte, adauga un pliculet de gelatina (granule) si zeama de lamaie. Amesteca pana obtii o compozitie pastoasa. Cu ajutorul unui disc demachiant, aplic-o pe intreaga fata, evitand zona ochilor, si las-o sa actioneze timp de 10-15 minute. Dupa ce trece timpul, clateste-ti tenul cu apa calduta.

CITESTE SI: Masca de fata de la ILINCA VANDICI pentru un ten fara cosuri. CONTINE DOAR 3 INGREDIENTE!

CITESTE SI: Fa o masca antirid care CHIAR ARE EFECT! Ingredientele? Sunt in frigiderul tau!

2. Masca exfolianta
Amesteca o jumatate de lingurita de gelatina (pulbere) cu o jumatate de lingurita de malai. Limpezeste-ti chipul cu putina apa si nu te sterge. Aplica amestecul obtinut pe tenul umed, masand pielea cu grija. Dupa cateva minute, clateste bine fata.

3. Masca pentru pori si puncte negre
Pentru aceasta masca ai nevoie de o lingura de gelatina pudra. Amestec-o cu o lingura de lapte, si apoi incalzeste-le putin, dar sa nu friga. Aplica pasta in zona nasului, insistand in locul in care ai puncte negre. Las-o sa isi faca efectul timp de 10 minute, apoi clateste-ti fata cu apa calduta.

Gelatina nu are beneficii doar in domeniul cosmeticii, ci si in ale sanatatii. Aceasta este foarte buna in curele de slabit, hraneste oasele, creste imunitatea, regleaza metabolismul si imbunatateste sanatatea digestiva. De asemenea, intareste unghiile, dintii si firul de par.

Ce parere ai despre aceasta utilizare a gelatinei? Spune-ne in comentarii.

Sursa foto: Shutterstock

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top