Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

3 Retete simple de CARTOFI COPTI

Cand temperaturile de afara scad, iar ploile si vantul te tin in casa, parca nici de gatit nu mai ai chef. Iti oferim mai jos trei retete simple de cartofi copti, care nu necesita efort si sunt foarte gustoase.

Reteta 1: Cartofi copti cu smantana si ceapa
INGREDIENTE:
-cartofi
-ceapa
-smantana
-marar
-condimente

Alege cati cartofi doresti si spala-i bine cu un burete curat, dar nu ii decoji. Lasa-i sa se usuce natural sau sterge-i cu un servetel, apoi taie-i pe latime, in felii subtiri, dar nu pana jos. Cartoful va ramane intreg. Condimenteaza-i dupa placul tau si apoi toarna o lingura de ulei de-a lungul fiecarui cartof. Aseaza-i pe o tava si baga-i la cuptor pentru aproximativ o ora. Verifica din cand in cand daca s-au copt, timpul de coacere difera datorita marimilor diferite a cartofilor.1

Pana se rumenesc, pregateste smanatana. Spala bine o legatura de ceapa verde, apoi toac-o rondele. Marunteste legatura de marar si adauga totul in smantana. Sosul este gata.
Dupa ce s-au copt, scoate cartofii pe o farfurie si serveste-i cu sosul proaspat facut.

CITESTE SI: Reteta pentru DEZLEGARE LA PESTE: Macrou umplut cu legume

CITESTE SI: Reteta INEDITA: Omleta fara oua!

Reteta 2: Cartofi in crusta de sare

INGREDIENTE
-5 cartofi mari
-2 albusuri de ou
-sare grunjoasa
-unt
-smantana

Spala cartofii, dar nu ii curata de coaja. Bate albusul bine si treci cartofii prin el, apoi prin sare grunjoasa. Pune-i pe o tava si baga-i la cuptor pentru circa o ora, pana se rumenesc. Dupa ce s-au copt, scoate-i pe un platou si taie-i in doua, dar nu de tot (o data pe lungime, o data pe latime). Adauga in interior putin unt sau o lingura de smantana, dupa preferinte.

2

Reteta 3: Cartofi Sunrise
INGREDIENTE
-cartofi
-oua
-cuburi de unt
-felii de bacon taiat (poate fi inlocuit)
-un sfert de cana cu branza rasa
-patrunjel
-sare, piper

Cantitatile ti le setezi tu, dupa gust si cantitatea de cartofi pe care vrei sa o gatesti. Spala bine cartofii fara sa le indepartezi coaja. Pune-i intr-o tava, la cuptor, aproximativ 45 de minute, pane se coc. Cand sunt gata, scoate-i afara si lasa-i sa se raceasca ca sa ii poti manui fara sa te friga. Taie cam un sfert din cartof (pe lungime), apoi scobeste interiorul cu o lingura. Pune miezul intr-un castron separat si amesteca-l cu branza rasa si putin unt. Pune cate un cubulet de unt in fiecare cartof, condimenteaza dupa gust si adauga oul crud, fara sa spargi galbenusul. Pune bacon-ul deasupra (poti inlocui bucatile de bacon cu sunca presata, sau orice alt tip de preparat din carne care iti place), branza rasa si patrunjelul tocat marunt. Pune tava inapoi in cuptor, pentru circa 20 de minute, pana oul este gatit.
Cartofii se servesc calzi, alaturi de piureul amestecat cu branza si unt.

3

Spor la gatit si pofta buna!

Ce parere ai despre aceste retete?

Sursa fotografii: Shutterstock

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top