Connect with us

Revistateo.ro

Nu trebuie sa iei NICIODATA aceste medicamente dupa ce ai consumat ALCOOL

Stiri

ATENTIE! Nu trebuie sa iei NICIODATA aceste medicamente dupa ce ai consumat ALCOOL

Ai cam exagerat cu alcoolul si te simti mahmur? Indiferent de cat de tare te doare capul sau ai ameteli nu este indicat sa iei aceste medicamente.

Petrecerea a fost super, nu-i asa? Chiar daca nu-ti amintesti prea bine, faptul ca ai acum dureri de cap, stomac sensibil si ameteli inseamna ca ai petrecut putin mai mult decat trebuia cu o seara in urma.

In caz ca ai consumat alcool in urma cu cateva ore ai grija sa nu iei medicamente precum ibuprofen sau vreunul din cele aflate in categoria acetaminofen (aspirina).

Chiar daca tentatia de a trece repede peste mahmureala este mare trebuie precizat faptul ca ibuprofenul luat pe stomacul gol iti poate cauza probleme ale sistemului digestiv. Luat dupa cateva ore de la consumul de alcool iti poate provoca iritarea stomacului, sangerari sau chiar ulcer.

CITESTE SI: Uite la ce te expui atunci când iei IBUPROFEN

Uite ce păţeşti dacă iei două pastile de PARACETAMOL

Nici aspirina nu este un remediu ideal atunci cand vine vorba de a scapa de durerile de cap cauzate de acoolul consumat recent. „Medicamentul universal” trebuie folosit cu prudenta si doar o singura data dupa alcool. Automedicamentatia cu aspirina pe o durata de cateva zile este foarte daunatoare pentru organism.

De obicei, cel mai bun remediu anti-mahmureala este abtinerea de la a-l mai consuma. Daca alegi totusi sa nu spui nu bauturilor alcoolice, cel mai bun lucru pe care il poti face pentru sanatatea ta este ca intre doua pahare de alcool sa incluzi si unul de apa.

In plus, se recomanda ca intr-o seara de pomina sa mananci multe legume si fructe proaspete, pentru a te asigura ca a doua zi organismul tau are suficiente resurse de a trece cu bine peste mahmureala.

Nu in ultimul rand, este STRICT INTERZIS ca pe durata unui tratament medicamentos sa consumati alcool. Acelasi lucru este valabil si pentru cei care iau medicamente uzuale, fara prescriptie medicala.

ATENTIE! ACEST ARTICOL ESTE SCRIS CU TITLU INFORMATIV SI NU INLOCUIESTE PAREREA UNUI SPECIALIST!

sursa foto Shutterstock

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top