Deserturi
DESERT DE SARBATORI: MOS CRACIUN din capsuni
Toata lumea gateste faimoasele deserturi de Craciun: Alba-ca-Zapada, cozonac sau placinta. Incearca ceva nou si proaspat anul acesta. Foloseste niste capsuni pentru a crea un desert fresh, care ii va incanta atat pe cei mici, cat si pe cei mari.
Ai nevoie de:
–capsuni;
-frisca sau crema de smantana dulce;
-bobite de mac (sau alte seminte);
-zahar;
-esenta de vanilie.
Alege cantitatile de ingrediente in functie de cati invitati ai la masa.
Cand cumperi capsunile, asigura-te ca alegi unele mai mari si frumoase, pentru ca modelul sa iti iasa bine. In primul rand, spala bine capsunile, apoi taie-le varful (putin oblic) si pune-l deoparte. Vei avea nevoie de el mai tarziu. Indeparteaza codita verde, acolo unde este cazul. Cu varful unui cutit ascutit, scobeste interiorul capsunii, acolo de unde ai taiat varful. Manuieste cu grija cutitul pentru a evita orice fel de accident. Ai nevoie de rabdare pentru acest pas al retetei, asa ca asigura-te ca ai suficient timp la dispozitie. Taie apoi capsunile (de unde ai smuls in prealabil codita verde), astfel incat sa le poti aseza, drept, pe o farfurie.
CITESTE SI: REŢETĂ COZONAC DE CRĂCIUN. Cum să faci cei mai gustoşi cozonaci
CITESTE SI: Povestea fetitei care nu stia ce este Bradul de Craciun
Intr-un castron curat, adauga frisca sau crema de smantana dulce. Toarna peste o lingura de esenta de vanilie si amesteca, pana ai aromat bine frisca/smantana. Pune intr-o punga de patiserie continutul si, cu ajutorul unui tub cu capatul in forma de steluta, toarna crema in capsuni. Adauga varful capsunii (de care iti ziceam mai sus ca vei avea nevoie) deasupra cremei, pentru a crea fesul Mosului. Ia din nou punga de patiserie si, de data aceasta, cu ajutorul unui tub cu capatul subtire, formeaza varful caciulitei de Mos Craciun, deasupra. Cu aceeasi ustensila, formeaza nasturii de la haina mosului.
Pentru a finaliza aspectul de Mos Craciun, adauga doua seminte de mac pe frisca, pentru a crea ochii. Spre deliciul copiilor, poti inlocui semintele cu bucatele de ciocolata. Aseaza capsunile pe o farfurie cu un model de Craciun si desertul este gata. Garantat vei fi apreciata de cei dragi pentru acest desert, care este gasit destul de rar pe masa romanilor in perioada sarbatorilor.
Spor la treaba!
Ce parere ai despre aceasta reteta? Spune-ne in comentarii.
Sursa foto: Shutterstock