Connect with us

Revistateo.ro

simona-maierean

Stiri

Simona Maierean, prima femeie care a pilotat un MIG-21 Lancer. O ROMANCA CU CARE NE MANDRIM!

Simona Maierean are 31 ani si este angajata a Statului Major al Fortelor Aeriene ca pilot. O realizare remarcabila pentru o femeie, chiar si in zilele noastre. De asemenea, e prima femeie care a urcat la mansa unui MIG-21 Lancer. Iata povestea ei!

Ca orice copil, si-ar fi dorit sa fie medic sau invatatoare. Apoi s-a gandit la meseria de cosmonaut. A ajuns pilot, o meserie care, spune ea, i-a fost predestinata. „Mi-am zis că trebuie măcar să încerc, nu am vrut să trăiesc cu întrebarea „ce-ar fi fost dacă?”. „, spune Simona, intr-un interviu pentru Adevarul.

Simona Maierean a fost prima femeie care a pilotat un MIG-21 Lancer, pe care l-a schimbat anul trecut cu un un C-27J Spartan, un avion de transport tactic.

Cum este viata pentru o femeie pilot? Se confrunta cu preconceptii?

„Treci si prin acele momente in care ti se spune mai mult sau mai putin subtil ca nu ai ce cauta acolo, dar pe masura ce a trecut timpul am realizat ca e vorba despre modul in care alege fiecare sa perceapa lucrurile, despre atitudine, despre adaptare.”, a declarat Simona Maierean pentru Adevarul.

Spune ca avionul nu tine cont daca esti femeie sau barbat, asa ca nu e loc de oboseala, de „mi s-a rupt o unghie” sau de probleme.

Are si un mesaj pentru orice femeie curajoasa ce se viseaza la mansa unui avion: „sa aiba ambitie atat cat sa nu se lase descurajata si, nu in ultimul rand, să fie constienta si convinsa ca lucrurile se pot schimba in bine dand dovada de profesionalism.”

Bravo, Simona Maierean! Jos palaria!

Sursa foto: tvr.ro

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top