Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Sarbatoarea de Craciun in familiie regale

Sarbatorile de iarna bat la usa, si nu numai oamenii de rand se pregatesc cu drag si spor pentru aceasta perioada. Pregatiri intense au loc si in casele regale, unde sarbatoarea de Craciun este asteptata cu nerabdare.

Sarbatoarea de Craciun in familia regala din Romania
In timpul domniei, Regele Mihai a introdus traditia de a sarbatori Craciunul la Savarsin sau la Castelul Foisor din Sinaia. Acesta primea colindatorii la Castel, iar Regina mama Elena obisnuia sa imparta cadouri tuturor copiilor din sat. La masa de Craciun erau invitati doar membrii familiei si prietenii foarte apropiati.

Cand au fost exilati, Majestatile lor Regele Mihai si Regina Ana au sarbatorit Sfantul Craciun in intimitatea casei, fie in Italia, Anglia, Elvetia sau Florenta. Impodobirea bradului de Craciun ii revenea Reginei Ana, iar uneori se ocupa si de pregatirea mesei, mai ales cand locuiau in Elvetia.

Dupa ce a revenit in Romania, familia regala a reluat traditia de a petrece Craciunul la Castelul de la Savarsin. Regele Mihai imparte cadouri familiilor mai sarace din sat si primeste colindatorii la Castel. Acum, de impodobirea bradului se ocupa Principesa Mostenitoare, fiind ajutata de fetele de la Castel.

Familia Regala ramane la Castel pe toata perioada sarbatorilor de iarna.

CITESTE SI: Regele Mihai I şi Regina Ana, 67 de ani de căsnicie

CITESTE SI: Detalii SURPRINZATOARE despre REGINA ELISABETA. Iata ce nu stiai despre cel mai longeviv monarh al MARII BRITANII

Sarbatoarea de Craciun in familia regala din Marea Britanie
In aceasta perioada a anului, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se muta la Palatul Sandrigham. Aici i se alatura si ceilalti membrii ai familiei regale, iar Craciunul decurge conform unui protocol stabilit in prealabil.

O regula mai putin cunoscuta a Craciunului familiei regale din Marea Britanie se refera la cadouri. Acestea trebuie sa aiba o semnificatie simbolica si trebuie sa fie amuzante.

Pana la ora 17:00 sunt intampinati invitatii Reginei, iar apoi se serveste ceaiul, cea mai populara bautura din Marea Britanie. Dupa servirea ceaiului, se impart si se desfac cadourile. La finalul serii, are loc masa speciala de Craciun, unde toti oaspetii sunt rasfatati cu delicatese special alese.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top