Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Ce se intampla in corpul tau daca bei cafea cu miere

Ce ai zice daca ai combina cafeaua cu mierea, in loc de zahar sau alti indulcitori? Un studiu recent publicat in revista „Primary Care Respiratory Journal” arata ca cele doua ingrediente sunt impreuna un adevarat medicament pentru sanatate.

Principala afectiune pe care o poti trata daca bei cafea cu miere este tusea enervanta, care intervine in special in urma unei probleme respiratorii acute. Tusea postinfectioasa poate fi vindecata cu acest amestec de cafea si miere de albine.

Pune trei lingurite de miere intr-o ceasca normala de cafea. Atentie, cafeaua trebuie sa fie fierbinte pentru a-si face efectul. Acest preparat special se consuma in special dimineata, inainte de micul dejun sau seara, inainte de cina.

Tusea enervanta rezultata in urma unei infectii poate dura, in functie de caz, de la 2 la 4 saptamani. O astfel de tuse va poate indispune pe tot parcursul zilei. In plus, o astfel de tuse cauzata de infectiile din gat te poate obosi limitandu-ti activitatile normale de peste zi.

Cercetarea despre care scrie revista mai sus amintita a fost facuta pe un grup de 97 de adulti care s-au confruntat cu tuse postinfectioasa.

CITESTE SI: Uite cum deosebesti MIEREA NATURALA de cea ARTIFICIALA. Trucul acesta este GENIAL!

CITESTE SI: Vesti BUNE: 80% dintre romani prepara cafea CORECT! Te numeri printre ei?

Acest grup a fost impartit in 3: unul a primit cafea cu miere de albine pentru tratarea iritatiilor in gat, un altul un medicament cunoscut, iar al treilea sirop de tuse non-steroidian. Grupul care a baut cafea cu miere a avut cea mai mare scadere in frecventa tusei, spre surprinderea medicilor.

Acest studiu releva ca substantele naturale precum mierea si cofeina chiar pot face minuni pentru sanatatea noastra. Mierea contine o serie de arme ce distrug bacteriile si anuleaza formarea infectiilor iritante din tot corpul. Daca vrei sa nu te pricopsesti cu o boala bacteriana este bina sa consumi din cand in cand cate o lingurita de miere.

De cealalta parte, rolul cafeinei din cafea este important mai ales cand corpul este epuizat de infectiile care se manifesta prin tuse si stari de irascibilitate intrucat aceasta stimuleaza sistemul nervos central si creste oxidarea acizilor grasi din organism. In plus, cafeina mobilizeaza acizii grasi din tesutul adipos.

Sursa foto: Shutterstock

3 Comments

3 Comments

  1. eu

    2015-12-09T08:35:27+02:00 at 2015-12-09T08:35:27+02:00

    Cea mai mare prostie ce am citit-o vreodata. Fiecare prost stie ca mierea odata incalzita sau bagata intr-o bautura fierbinte, isi pierde toate proprietatile curative.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top